Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να φύγει νικητής από την έδρα της Μπασκόνια για την 3η αγωνιστική της Euroleague, αλλά έχασε τα ριμπάουντ και μαζί και τον αγώνα με 81-79.

Το γρήγορο 6-0 των Ισπανών ανάγκασε τον Δημήτρη Πρίφτη να πάρει τάιμ άουτ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο, κίνηση που αποδείχθηκε σωστή. Οι πράσινοι επέστρεψαν στο παρκέ πολύ πιο συγκεντρωμένοι και με τους Μέικον και Πέρι να δίνουν λύσεις κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο έχοντας το προβάδισμα (17-19).

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό όμως να κολλάει στο τελευταίο δίλεπτο, δίνοντας την ευκαιρία στη Μπασκόνια να πάει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα πέντε πόντων (40-35).

Μπασκόνια - Παναθηναϊκός

Ντέρμπι ως το τέλος και καταδίκη από τα ριμπάουντ

Στην αρχή της τρίτης περιόδου οι Ισπανοί με τρίποντα των Γκεντράιτις και Γκρέιντζερ πήγαν στο +11 (49-38 στο 23′), αλλά με τον Παπαπέτρου να πετυχαίνει 15 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο οι πράσινοι κατάφεραν να προσπεράσουν με 57-59, για να κλείσει η περίοδος με τους γηπεδούχους στο +2 (61-59).

Η αναμέτρηση ήταν πραγματικό ντέρμπι, στο οποίο όμως το τριφύλλι είχε μια μεγάλη πληγή: Τα ριμπάουντ. Οι παίκτες του Πρίφτη δεν τα έπαιρναν και αυτό είχε ως συνέπεια η Μπασκόνια να ανανεώνει τις επιθέσεις της και να βρίσκει πόντους, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 81-79 αφού ο Παπαπέτρου αστόχησε στο τρίποντο στην εκπνοή.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 40-35, 61-59, 81-79