Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε ότι ο Βασίλης Σπανούλης θα υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση και θα μείνει εκτός δράσης ως το τέλος της σεζόν.

Οι φήμες είχαν κυκλοφορήσει από νωρίς και τελικά είχαν βάση. Ο τραυματισμός του Σπανούλη στο ματς του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας είναι πιο σοβαρός από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί και αυτό το επιβεβαίωσαν οι εξετάσεις.

Αυτές, όπως επιβεβαιώνουν οι ερυθρόλευκοι, έδειξαν πως έχει εκφυλιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό ο περονιαίος τένοντας στο δεξιό του πόδι, σε πολύ κοντινό σημείο από αυτό στο οποίο είχε ήδη κάνει εγχείρηση και τα προσεχή 24ωρα θα υποβληθεί ξανά σε επέμβαση.

Και με τον χρόνο αποθεραπείας να υπολογίζεται στους 4-5 μήνες, η φετινή σεζόν έλαβε πρόωρα τέλος για τον Σπανούλη.

Τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του

Ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη αποδείχθηκε σοβαρός και το γεγονός αυτό ωθεί τον Ολυμπιακό σε μια κίνηση ενίσχυσης, με τον Αμερικανό σκόρερ, Σακιέλ ΜακΚίσικ.

Ο 29χρονος γκαρντ αγωνιζόταν στην Μπεσίκτας, ωστόσο αποχώρησε πριν από λίγες μέρες και μάλιστα είχε προταθεί στους «ερυθρόλευκους».

Από τη στιγμή που ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση και γι’ αυτόν τον λόγο οι άνθρωποι του συλλόγου στράφηκαν στην περίπτωση του Αμερικανού σκόρερ, ο οποίος πρόσφατα είχε φιλοδωρήσει με 38 πόντους το καλάθι της Αναντολού Εφές.

Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει μεγάλη επαφή με το καλάθι, έχοντας φέτος στο Basketball Champions League 16,6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο ΜακΚίσικ αναμένεται να αγωνιστεί με τα ερυθρόλευκα στα εναπομείναντα ματς του Ολυμπιακού και ανάλογα με την παρουσία του θα φανεί κατά πόσο μπορεί να κερδίσει θέση στο ρόστερ και για την επόμενη σεζόν.