Η παράδοση που θέλει τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίστηκε και φέτος, σε μια βραδιά μάλιστα στην οποία ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρειάστηκε να κάνει τρεις αναγκαστικές αλλαγές έχοντας χάσει παίκτη και στην προθέρμανση πριν την έναρξη, αλλά ο Παλάσιος με ωραίο γκολ στο 74′ έκανε το 0-1 και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του.

Οι Πράσινοι έχασαν στην προθέρμανση τον Βέρμπιτς λόγω ενοχλήσεων με τον Αϊτόρ να παίρνει τη θέση του στην 11άδα και όταν το παιχνίδι άρχισε έγινε σαφές από νωρίς ότι θα ήταν ένα κλειστό, αμφίρροπο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι, άλλωστε, αμύνονταν σωστά, κρατούσαν τις θέσεις τους και δεν άφηναν κενούς χώρους για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν είχαν ούτε μία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο και αυτό περιγράφει και την απόδοσή τους.

Είχαν δύο αναγκαστικές αλλαγές όμως, μετά από αυτό που έγινε με τον Βέρμπιτς πριν την έναρξη, με τους Βαγιαννίδη και Αϊτόρ να αποχωρούν στο 38′ και να αφήνουν τις θέσεις τους σε Κώτσιρα και Μπερνάρ αντίστοιχα. Λίγα πράγματα, επομένως, στο πρώτο 45λεπτο σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, με τους Ηπειρώτες να προσπαθούν να γίνουν απειλητικοί -αλλά να μην το καταφέρνουν- με κάποια σουτ εκτός περιοχής κυρίως.

Ο Παναθηναϊκός, επομένως, έπρεπε να παρουσιαστεί βελτιωμένος στην επανάληψη αλλά τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και η επιβεβαίωση ήρθε στο 55′ με την τρίτη (!) αναγκαστική αλλαγή, με τον Μαντσίνι να μπαίνει αντί του Τζούριτσιτς. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήταν φανερό ότι ήθελε αλλά ήταν επίσης φανερό ότι δεν μπορούσε, ότι δυσκολευόταν πάρα πολύ από την άμυνα του ΠΑΣ, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε χωρίς να γίνεται κάτι αξιόλογο.

Στο 74′, όμως, αυτό που έκανε ο Παλάσιος δεν ήταν απλά αξιόλογο αλλά πανέμορφο: Μπαλιά του Μαντσίνι από δεξιά και εκπληκτικό τελείωμα του Αργεντίνου για το 0-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού οι Γιαννιώτες δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στο υπόλοιπο του παιχνιδιού.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (76′ Γκάρο), Παμλίδης, Τζίμας (63′ Ροσέρο), Κόντε.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (38′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Πάλμερ-Μπράουν (73′ Βιλένα), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τζούριτσιτς (55′ Μαντσίνι), Παλάσιος, Ιωαννίδης (73′ Σπόραρ), Αϊτόρ (38′ Μπερνάρ).