Απογοήτευση, όπως είναι λογικό, επικρατεί στον Παναθηναϊκό που δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League έπειτα από την ήττα του κόντρα στην Μπράγκα με 1-0 στο «ΟΑΚΑ» το βράδυ της Τρίτης (29/8) στη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα play offs του θεσμού (σ.σ. ο Παναθηναϊκός είχε χάσει με 2-1 στο πρώτο ματς). Τώρα, θα συνεχίσει στο Europa League.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του «τριφυλλιού», Ιβάν Γιοβάνοβιτς, υποστήριξε στην κάμερα της Cosmote TV πως η ομάδα του άξιζε καλύτερη τύχη και αδίκησε τον εαυτό της.

«(Επικρατεί) απογοήτευση για το αποτέλεσμα γιατί υπήρχαν οι συνθήκες να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ και υπάρχει απογοήτευση και για τα δύο παιχνίδια αλλά ιδιαίτερα σήμερα (σ.σ. χθες) θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Νομίζω πως ήταν ένα απαιτητικό παιχνίδι με μεγάλο ρυθμό γιατί η Μπράγκα δεν προσπαθούσε να παίζει ποδόσφαιρο αλλά έπαιξε με μεγάλες μεταβιβάσεις και εμείς παλεύαμε για τη δεύτερη μπάλα. Αρκετές αποφάσεις που πήραμε δεν ήταν σωστές, αν ήταν λίγο καλύτερες, αν είχαμε λίγο παραπάνω ψυχραιμία στο τελείωμα των φάσεων θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Ωστόσο, ανέφερε πως σε γενικές γραμμές η ανταγωνιστικότητα της ομάδας είναι κάτι που τον ικανοποιεί. «Είναι αυτό που σίγουρα μας ικανοποιεί, είμαστε ομάδα ανταγωνιστική, οι εμπειρίες από τα δύο τελευταία ματς και ιδιαίτερα απόψε (σ.σ. χθες) μας αφήνουν μια πίκρα για την εξέλιξη, επικρατεί απογοήτευση, περιμέναμε περισσότερα πράγματα, παλέψαμε γιατί είχαμε και μια μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο. Ο στόχος μας ήταν η πρόκριση στους ομίλους όταν τη χάνεις αδικώντας τον εαυτό σου σίγουρα σε απασχολεί για τη συνέχεια».

Βιλένα: «Με λίγη τύχη…»

Ο μέσος του Παναθηναϊκού, Τόνι Βιλένα, τόνισε από τη μεριά του πως οι «πράσινοι» έκαναν ένα καλό παιχνίδι, αλλά η πρόκριση χάθηκε εξαιτίας της αναποτελεσματικότητάς τους.

«Η πρόκριση χάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες μας, αν τις αξιοποιούσαμε θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Η Μπράγκα με μία μόνο επίθεση μπόρεσε να σκοράρει», είπε ο Βιλένα στην Cosmote TV.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας όμως εμείς πολεμήσαμε, δώσαμε τη μάχη μας, θεωρώ ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι και ενδεχομένως με λίγη ακόμη τύχη ο αγώνας θα ήταν διαφορετικός», πρόσθεσε και συνέχισε: «Πολεμήσαμε ως ομάδα, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αν είχαμε τύχη ο αγώνας θα ήταν διαφορετικός. Ήταν μία καλή εμπειρία, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν πηγαίναμε στο Champions League αλλα θα τα καταφέρουμε και στο Europa League»

Σένκενφελντ: «Μπορούμε να τα βάλουμε με τον οποιονδήποτε»

Ο Μπαρτ Σένκενφελντ, ένας από τους ηγέτες του Παναθηναϊκού, μιλώντας κι εκείνος στην Cosmote TV υποστήριξε πως παρά την απογοήτευση που επικρατεί η ομάδα του έδειξε πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο.

«Θεωρώ ότι μπορούσαμε να σκοράρουμε. Νιώθω υπερήφανος για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι και θεωρώ ότι μπορούσαμε να έχουμε ανοίξει εμείς το σκορ. Αξίζαμε τη νίκη», δήλωσε και ακολούθως απάντησε σε ερώτηση για το αν αυτές οι εμφανίσεις στα προκριματικά του Champions League μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για τη συνέχεια της σεζόν: «Βέβαια. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός όμως είδατε το επίπεδο της ομάδας, μπορεί να τα βάλει με οποιονδήποτε, έχει αυτοπεποίθηση και θα συνεχίσει έτσι».