Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη Μπράγκα με στόχο να ανατρέψει το 2-1 με το οποίο είχε χάσει στην Πορτογαλία και να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League αλλά παρά το γεγονός ότι είχε ευκαιρίες δεν κατάφερε να σκοράρει, με συνέπεια να χάσει με 0-1 από το γκολ του Μπρούμα στο 84′ και να συνεχίσει, πλέον, σε όμιλο του Europa League.

Η κρισιμότητα του παιχνιδιού ήταν δεδομένο ότι θα επηρέαζε στο ξεκίνημα και τις δύο ομάδες και ειδικά τους Πράσινους που είναι πιο άπειροι. Έτσι, από νωρίς φάνηκε ότι καμία εκ των δύο δεν ήθελε να ρισκάρει, με τους Πορτογάλους να πατάνε ελαφρώς καλύτερα και να ελέγχουν την κατάσταση στο πρώτο 15λεπτο.

Αμέσως μετά όμως, στο 18′, ήρθε η πρώτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με το γύρισμα του Παλάσιος που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Ιωαννίδης κάνοντας την προβολή, με το ΟΑΚΑ να ζεσταίνεται και τον Βαγιαννίδη να ανεβάζει την απόδοσή του στη συνέχεια, βγάζοντας στην επίθεση από δεξιά την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Από μια δική του κούρσα, άλλωστε, ξεκίνησε και η φάση του 21ου λεπτού, όταν το γύρισμα του Παλάσιος θα μπορούσε να φέρει γκολ αν κάποιος συμπαίκτης του έβγαινε πρώτος στη μπάλα, με τους Πράσινους να έχουν πάρει την κατοχή της μπάλας και να βρίσκουν σιγά-σιγά ρυθμό.

Παρ’ όλα αυτά, η Μπράγκα είναι μια ομάδα που θέλει πάντα προσοχή και αυτό φάνηκε και στο 34′, όταν το λάθος του Ρούμπεν Πέρεθ είχε ως αποτέλεσμα ο Ρουίθ να βγει σε θέση για γκολ αλλά ο Μπρινιόλι έκανε μεγάλη απόκρουση με το πόδι και κράτησε το 0-0.

Ακολούθησε η αναγκαστική αλλαγή για την ελληνική ομάδα στο 43′, όταν ο Γεντβάι ένιωσε ενοχλήσεις και άφησε τη θέση του στον Σένκεφελντ, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τη μεγάλη ευκαιρία του 45ου λεπτού, όταν ο Βαγιαννίδης πήρε κοντινή κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ αλλά ο Ματέους κατάφερε να αποκρούσει εξ επαφής.

Το β’ μέρος άρχισε με τους Πορτογάλους να κάνουν και αυτοί αναγκαστική αλλαγή, με τον Σάτσι να μπαίνει αντί του τραυματία Νιακατέ, με τους Πράσινους να απειλούν λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 54′, όταν ο Παλάσιος σπρίνταρε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε αλλά ο Ματέους απέκρουσε ξανά.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος λίγα λεπτά μετά έβαλε Αϊτόρ και Σπόραρ αντί των Παλάσιος και Ιωαννίδη, ανέβασε την απόδοσή της έχοντας και τη συμπαράσταση του κόσμου του που ζητούσε συνεχώς ένα γκολ, η μπάλα όμως δεν κατέληξε στα δίχτυα, στο 67′, μετά το σουτ του Χουάνκαρ αφού υπήρξε παρέμβαση αμυντικού.

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός, όπως είναι λογικό, ήταν συνέχεια μπροστά από ένα σημείο κι έπειτα ψάχνοντας το γκολ, την ίδια ώρα που η Μπράγκα άρχισε να προσέχει περισσότερο την άμυνά της και δεν έβγαινε μπροστά, όταν είχε την ευκαιρία να το κάνει, με όσους παίκτες συνηθίζει. Παρ’ όλα αυτά, τη ζημιά την έκανε τελικά…

Στο 84′, σε μια φάση που άρχισε από ένα λάθος του Μάγκνουσον, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση και αυτός που την ολοκλήρωσε ήταν ο Μπρούμα κάνοντας το 0-1, το οποίο έδωσε και την πρόκριση στη Μπράγκα αφού οι Πράσινοι -οι οποίοι έχασαν και τον Χουάνκαρ με 2η κίτρινη- συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες και στα επόμενα λεπτά και τελικά θα αγωνιστούν σε όμιλο του Europa League.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Μάγκνουσον, Γεντβάι (43′ Σένκεφελντ), Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ (78′ Τσέριν), Βιλένα, Μπερνάρ (78′ Τζούρισιτς), Παλάσιος (61′ Αϊτόρ), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (62′ Σπόραρ).

Μπράγκα: Ματέους, Γκόμεθ, Νιακατέ (49′ Σάτσι), Φόντε, Μαρίν, A. Όρτα (64′ Πίτσι), Καρβάλιο, Τζαλό (64′ Σάλασαρ), Ρ. Όρτα, Μπρούμα, Ρουίθ.