Η εθνική Ελλάδας επικράτησε με 2-1 της Ιρλανδίας το βράδυ της Παρασκευής (16/6) στην «OPAP Arena» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου των προκριματικών του EURO 2024 και ο ηγέτης της «γαλανόλευκης» Τάσος Μπακασέτας αφιέρωσε τη νίκη στη μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου στην Πύλο.

«Λυπούμαστε πάρα πολύ για όλες τις οικογένειες γι’ αυτό το τραγικό γεγονός», είπε ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός μιλώντας στην κάμερα της NOVA μετά το τέλος της αναμέτρησης και συνέχισε: «Η νίκη αφιερωμένη σε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι κάτι που όλους μας στενοχωρεί να χάνονται ζωές τόσο απλά. Στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας και τη δύναμή μας. Ευχόμαστε όλοι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Ο κόσμος και η Γαλλία

Σε δηλώσεις του, στο μεταξύ τόσο στη NOVA όσο και στον Alpha, ο Τάσος Μπακασέτας υπογράμμισε τη σημασία που είχε για το εθνικό συγκρότημα η στήριξη του κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο.

«Πάρα πολύ σημαντικό. Ευχαριστούμε τον κόσμο, το καταλαβαίναμε και μέσα από το γήπεδο. Δική μας ευθύνη να φέρουμε περισσότερο κόσμο. Νομίζω το χαρήκαν. Κόντρα στην Ιρλανδία χάσαμε ευκαιρίες, δε δεχθήκαμε πολλές. Θέλουμε περισσότερο κόσμο, αλλά ευχαριστούμε αυτούς που ήρθαν σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, μίλησε και για το ματς με τη Γαλλία του Κιλιάν Μπαπέ. «Αυτό το ματς με την Ιρλανδία ήταν κλειδί γιατί κι εκείνοι έπαιζαν ουσιαστικά το τελευταίο τους χαρτί. Οφείλουμε να το χαρούμε και να πανηγυρίσουμε, αλλά αύριο θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο άλλο ματς και ξέρουμε πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Γαλλία. Πηγαίνουμε με σεβασμό και χωρίς φόβο απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Κάθε ματς χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Έχουμε δείξει ότι είμαστε ικανοί απέναντι και σε μεγάλες ομάδες. Δεν έχουμε έπαρση, απλά είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας», τόνισε χαρακτηριστικά.