Ο Γκουστάβο Πογέτ μετά από τη νίκη της Ελλάδας επί της Ιρλανδίας με 2-1 για τα προκριματικά του EURO 2024, την οποία χαρακτήρισε ως πιθανότατα την πιο σημαντική της θητείας του στον πάγκο της «γαλανόλευκης», «τρελάθηκε» και μάζεψε τους παίκτες σε μια αγκαλιά στο κέντρο του γηπέδου για να πανηγυρίσουν και να ανταποδώσουν στον κόσμο που βρέθηκε στην «OPAP Arena» την στήριξη που έλαβαν.

Οι Έλληνες διεθνείς πέτυχαν την αποστολή τους, έκαναν το δύο στα δύο στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου της προκριματικής διαδικασίας και τώρα θα ταξιδέψουν στη Γαλλία όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση που τους επιφυλάσσει το γκρουπ.

«Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος»

Μιλώντας στην κάμερα του Alpha μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ουρουγουανός τεχνικός, περιχαρής με το αποτέλεσμα, υπογράμμισε τη σημασία που είχε για την ομάδα του η ενέργεια του κοινού που βοήθησε τους παίκτες του να φτάσουν στη νίκη. «Ήταν υπέροχο ματς, ήταν απίστευτη προσπάθεια. Είχαμε δύσκολο ματς. Νιώσαμε ότι παίζουμε σπίτι μας. Γίναμε ένα με τον κόσμο και μας βοήθησε πολύ. Υπήρξαν στιγμές που τους χρειαστήκαμε και ήταν εκεί. Τους ευχαριστούμε και δεν θα πιστέψετε πόσο πολύ νοιάζονται οι παίκτες να είναι εδώ. Αυτή η νίκη είναι “κλειδί”».

Έπειτα, συνέχισε αναλύοντας την εμφάνιση της εθνικής Ελλάδας: «Προσπαθήσαμε να παίξουμε έτσι και να κρατήσουμε τη θέση μας. Ο Μπάλντοκ έπαιξε σχεδόν όλο το ματς στον αστράγαλο. Περίμενα ένα παραπάνω γκολ για να είμαι περισσότερο χαλαρός. Υπήρξαν κάποιες επικίνδυνες στιγμές κατά τη διάρκεια του ματς. Η επέμβαση του Βλαχοδήμου στο τέλος. Κάναμε τα βασικά που ήθελα και πάμε στο επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να αναρρώσουμε. Το επόμενο ματς, αυτό με τη Γαλλία θα είναι διαφορετικό. Θα πάμε έχοντας αυτοπεποίθηση».

Κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να υπάρχει ισορροπία, οι σύγχρονοι προπονητές μιλούν για την επίθεση αλλά πρέπει να αμύνεσαι συγχρόνως. Πρέπει να γίνουμε πιο κυνικοί και να μη χρειαστεί να φτάνουμε μέχρι το τέλος και ο προπονητής να ιδρώνει τη φανέλα όπως οι παίκτες».