Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί, μεταξύ άλλων, για δεξιό μπακ στην καλοκαιρινή, μεταγραφική περίοδο, με προοπτική να πάρει φανέλα βασικού και να γίνει μία συνολική αναβάθμιση στη δεξιά πλευράς της «πράσινης» άμυνας.

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν τσεκάρει διάφορες περιπτώσεις απ’ την ευρωπαϊκή αγορά κι ένας απ’ τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει είναι ο Άνχελο Πρεσιάδο της Γκενκ, τον οποίο είχε παρακολουθήσει μέλος του Παναθηναϊκού σε προ λίγων εβδομάδων μεταγραφικό ταξίδι στο Βέλγιο.

Ο 25χρονος δεξιός μπακ (26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις φέτος με τη βελγική ομάδα) μένει ελεύθερος στο τέλος Ιουνίου (έχει οψιόν για συν δύο χρόνια, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσει κι ο ίδιος) κι ο Παναθηναϊκός τον παρακολουθεί με προσοχή εδώ κι αρκετό καιρό.

Ήταν μέλος της εθνικής ομάδας του Ισημερινού στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ κι έχει ήδη τραβήξει τα… βλέμματα πολλών ομάδων. Οι πληροφορίες από το Βέλγιο αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός έχει ήδη προσεγγίσει τον Πρεσιάδο, με τις εξελίξεις να μετατίθενται χρονικά μετά το τέλος της βελγικής Jupiler League, καθότι είναι σε πλήρη εξέλιξη τα play off τίτλου (η Γκενκ είναι 3η, στο -4 απ’ την πρωτοπόρο Αντβέρπ).

Αυξημένο μπάτζετ

Ο Παναθηναϊκός, στο μεταξύ, να σημειώσουμε πως μετά την απώλεια της Stoiximan Super League είναι αποφασισμένος να επανέλθει δριμύτερος και με ενισχυμένο ρόστερ ώστε να διεκδικήσει και πάλι το πρωτάθλημα κι αυτή τη φορά να κάνει το βήμα προς την κατάκτηση. Παράλληλα, έχουν να καλύψουν και τις ανάγκες τους ενόψει των προκριματικών του Champions League.

Ως εκ τούτου, στόχος των «πράσινων» είναι να κινηθούν το εφετινό καλοκαίρι πολύ πιο άμεσα στις μεταγραφικές κινήσεις τους και να κλείσουν τις βασικές θέσεις που έχει ήδη αποφασίσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρόθεση που υπάρχει απ’ την πλευρά της διοίκησης του Παναθηναϊκού είναι να αυξηθεί σημαντικά το συνολικό μπάτζετ της ομάδας τη νέα σεζόν, κατά 25%-30% και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα φτάσει τα 35 με 36 εκατ. ευρώ.

Όπερ σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί ακόμη πιο δυναμικά στην εφετινή μεταγραφική περίοδο, ρίχνοντας στην αγορά ένα ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ πάνω σε αγορές και συμβόλαια νέων ποδοσφαιριστών.

Με 3-4 βασικές και πολύ πιο ποιοτικές επιλογές παικτών «πρώτης ταχύτητας» (συν άλλες 2-3 «συμπληρωματικές») που θα ανεβάσουν συνολικά το επίπεδο του δυναμικού του Παναθηναϊκού και θα τον κάνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικό στη διεκδίκηση των μεγάλων στόχων που θα έχει και τη νέα χρονιά.