Έχοντας νικήσει με 1-0 στον πρώτο αγώνα τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Γιουβέντους με το 1-1 στην Πορτογαλία προκρίθηκε στους «4» του Europa League και θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη που πέταξε έξω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικώντας τη με 3-0, ενώ πανηγυρική πρόκριση πήρε και η Λεβερκούζεν που συνέτριψε με 4-1 εκτός έδρας την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Στο «Σαντσέθ Πιθχουάν» η Σεβίλλη και Γιουνάιτεντ αναμετρήθηκαν στη ρεβάνς του 2-2 και το ματς άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους που άνοιξαν το σκορ στο 8′ με τον Εν Νεσίρι μετά το νέο λάθος του Μαγκουάιρ. Από νωρίς, επομένως, το σκορ ήταν στο 1-0 και στο 47′, στο ξεκίνημα του β’ μέρους, ήρθε και το 2-0 από τον… ώμο του Μπαντέ μετά το κόρνερ του Ράκιτιτς. Τα πράγματα ήταν, πλέον, πολύ δύσκολα για την ομάδα του Μάντσεστερ και στο 81′ όλα κρίθηκαν οριστικά, αφού το λάθος του Ντε Χέα έδωσε την ευκαιρία στον Εν Νεσίρι να πλασάρει σε κενή εστία για το τελικό 3-0.

Στη Λισαβόνα η Σπόρτινγκ ήθελε να ανατρέψει το 1-0 με το οποίο είχε χάσει από τη Γιουβέντους πριν μια εβδομάδα αλλά οι Ιταλοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ στο 9′ με σουτ του Ραμπιό εντός περιοχής. Ο ίδιος παίκτης, όμως, στο 18′ έκανε πέναλτι στον Ουγκάρτε, με τον Έντουαρντς να εκτελεί στο 20′ για το 1-1. Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν για το δεύτερο γκολ και κυρίως οι Πορτογάλοι αλλά το 1-1 δεν άλλαξε, με τη Γιουβέντους να παίρνει την πρόκριση για τους ημιτελικούς.

Στους «4» του Europa League πέρασε και η Λεβερκούζεν, η οποία είχε έρθει ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ αλλά στη ρεβάνς τη συνέτριψε με 4-1. Ο Ντιαμπί έκανε το 0-1 στο 2′ και ο Μπάκερ το 0-2 στο 38′, με τον Φρίμπονγκ να γράφει το 0-3 στο 60 και να καθαρίζει την υπόθεση πρόκριση. Οι γηπεδούχοι, άλλωστε, κατάφεραν απλά να μειώσουν σε 1-3 στο 64′ με τον Τέριο, για να διαμορφωθεί το τελικό 1-4 στο 79′ από τον Χλόζεκ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Γιουβέντους 1-1
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Λεβερκούζεν 1-4