Πέρασαν τρεις μήνες και έξι ημέρες αφότου η Αργεντινή κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και τα όσα συνέβησαν στα γήπεδα του Κατάρ με τους οπαδούς της «αλμπισελέστε» να τραγουδούν ασταμάτητα ήταν πολύ… λίγα σε όσα έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/3) στο Μπουένος Άιρες.

Στο «Εστάδιο Μονουμεντάλ» της Ρίβερ Πλέιτ, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια έπαιξε φιλικό με τον Παναμά (2-0, 78′ Αλμάδα, 89′ Μέσι). Ήταν το πρώτο παιχνίδι της στην πατρίδα της μετά τη μεγάλη επιτυχία και η «καρδιά» της πρωτεύουσας της Αργεντινής χτυπούσε στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Περισσότεροι από 80.000 οπαδοί βρέθηκαν στις εξέδρες για να ζήσουν τη φιέστα των ποδοσφαιριστών και να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα που έβγαλε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια στους δρόμους τον περασμένο Δεκέμβριο. Μάλιστα, το γήπεδο ήταν γεμάτο δύο ώρες πριν από τη σέντρα!

Καταγράφηκαν απίστευτες σκηνές μιας και το «Muchachos», το σύνθημα που τραγουδούσαν σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ γιατί είναι το αγαπημένο του Λιονέλ Μέσι, ακούστηκε από άκρη σε άκρη σε όλο το Μπουένος Άιρες καθώς το τραγουδούσαν όλοι μαζί σα να είχαν μια φωνή. Κι ο αρχηγός της Αργεντινής δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του κρατώντας τους τρεις γιους του, τον Τιάγκο, τον Ματέο και τον Τσίρο στην αγκαλιά του.

Άλλοι, πάλι, όπως ο τερματοφύλακας Ντίμπου Μαρτίνες, δάκρυσαν με την αγάπη του κόσμου και την αναγνώριση των κόπων τους. Ήταν η απόδειξη πως το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα άθλημα για πολύ κόσμο.

Η γιορτή άρχισε με ένα φαντασμαγορικό σόου με πυροτεχνήματα, ενώ οι συγγενείς των ποδοσφαιριστών βρίσκονταν ήδη στον αγωνιστικό χώρο πριν από την έναρξη. Παράλληλα, ο δημιουργός του «Muchachos», ο Φερνάντο Ρομέρο, έδωσε μια… συναυλία επί τόπου και το κοινό «τρελάθηκε».

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Άνχελ Ντι Μαρία, οι παλιότεροι ποδοσφαιριστές αυτής της εθνικής ομάδας, που πέρασαν από πολλές επιτυχίες προτού φτάσουν στην κορυφή του κόσμου γνώρισαν την αποθέωση όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους.

Το ματς δεν είχε μεγάλη… ιστορία. Η επιθυμία όλων ήταν να συνεχιστούν οι πανηγυρισμοί. Μέχρι που μετά το γκολ του Αλμάδα στο 78′, ο Λιονέλ Μέσι έστησε την μπάλα για να εκτελέσει φάουλ και… σκόραρε το 800ό γκολ της καριέρας του με το κοινό να τον αποθεώνει ξανά.

Κι όταν άρχισαν οι πανηγυρισμοί, κάθε παίκτης της Αργεντινής πήρε μια ρέπλικα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το πρώτο πράγμα που τους ήρθε να κάνουν είναι τη χειρονομία που έκανε ο Μαρτίνες στο Κατάρ βάζοντας μπροστά τους το Κύπελλο, ενώ ζήτησαν να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τη Βραζιλία και τη Γαλλία.