Η Αργεντινή από την περασμένη Τρίτη όταν και η εθνική ομάδα νίκησε με 3-0 την Κροατία στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2022 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό, ζει και αναπνέει για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής (18/12, 17:00) κόντρα στη Γαλλία.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Σέσαρ Μπουσταμάντε, σκηνοθέτης, ζήτησε από την παιδική χορωδία του «Θεάτρου Κολόν» του Μπουένος Άιρες να τραγουδήσει το αγαπημένο σύνθημα των Αργεντινών οπαδών από την έναρξη του ποδοσφαιρικού ραντεβού στο Κατάρ, με τίτλο «Muchachos», όπως το τραγούδι του συγκροτήματος «La Mosca», πάνω στο οποίο έχει βασιστεί.

Η παιδική χορωδία άλλαξε τον τόνο και το ρυθμό και του έδωσε έναν άλλον… αέρα. Το κλιπ γρήγορα έγινε viral στην Αργεντινή και σε όλο τον κόσμο μέσα από τα social media, με τους Αργεντινούς να σχολιάζουν πως τους προκάλεσε συγκίνηση.

«Είναι εντυπωσιακό το τί μπορεί να πετύχει το ποδόσφαιρο, να ενώσει, να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά. Αυτά τα παιδιά μας έδωσαν μεγάλη χαρά με το πάθος τους για να τραγουδήσουν για την εθνική ομάδα», είπε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Telam, ο Σέσαρ Μπουσταμάντε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας το βίντεο το έχουν παρακολουθήσει και στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής, που προετοιμάζεται για την αναμέτρηση.

Τι λένε οι στίχοι του συνθήματος που τραγουδούν οι Αργεντινοί στο Κατάρ

Το σύνθημα καθιερώθηκε μετά την κατάκτηση του Copa America επί της Βραζιλίας (1-0) στο «Μαρακανά» το 2021. Οι στίχοι του στα ισπανικά λένε: «En Argentina nací, tierra de Diego y Lionel / de los pibes de Malvinas que jamás olvidaré / No te lo puedo explicar, porque no vas a entender / las finales que perdimos, cuántos años las lloré / Pero eso se terminó porque en el Maracaná / la final con los brazucas la volvió a ganar papá / Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar / quiero ganar la tercera, quiero ser campeón mundial/Y al Diego en el cielo lo podemos ver / con Don Diego y con la Tota, alentándolo a Lionel».

Στα ελληνικά μεταφράζονται: «Στην Αργεντινή γεννήθηκα, γη του Ντιέγκο και του Λιονέλ/ τα παιδιά στις Μαλβίνες (σ.σ. νησιά Φώκλαντ) ποτέ δεν θα τα ξεχάσω / Δεν μπορώ να στο εξηγήσω, γιατί δεν θα το καταλάβεις/ τους τελικούς που χάσαμε πόσο τους έκλαψα/ Αλλά αυτό τελείωσε γιατί στο Μαρακάνα/ τον τελικό με τους Βραζιλιάνους τον κέρδισε ξανά ο “μπαμπάς”/ Παιδιά, τώρα ονειρευόμαστε ξανά/ Θέλω να κατακτήσω το 3ο (σ.σ. Παγκόσμιο Κύπελλο), θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής/ Και τον Ντιέγκο στον ουρανό μπορούμε να τον δούμε / με τον Δον Ντιέγκο (σ.σ. τον πατέρα του) και την Τότα (σ.σ. τη μητέρα του), να φωνάζουν για τον Λιονέλ».