Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εμμένει στην απόφαση του να παραχωρήσει το 25% των μετοχών του και ψάχνει αξιόπιστο άνθρωπο που να αγοράσει, ενώ μια «οικουμενική» επιτροπή αναλαμβάνει να τρέξει την ομάδα.

Τώρα που οι εξελίξεις έχουν σταματήσει να τρέχουν με τόσο φρενήρεις ρυθμούς στον Παναθηναϊκό, η ζωή συνεχίζεται και πλέον όλοι αναρωτιούνται πια μπορεί να είναι η επόμενη μέρα στο «Τριφύλλι» και με ποιο διοικητικό σχήμα μπορεί να συνεχίσει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εμμένει στην απόφαση του να πουλήσει το 25% των μετοχών και πλέον όλοι περιμένουν από αυτών να δώσει τη λύση και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην επόμενη μέρα και να λύσει την κρίση που έχει δημιουργηθεί.

Η αποφάσεις που έχουν παρθεί αρχικά είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να αναζητήσει έναν επιφανή επιχειρηματία που θα αγοράσει τις μετοχές του και θα διοικήσει τον Παναθηναϊκό. Η προσπάθεια ανεύρεσης του, θα ξεκινήσει από το νέο έτος, καθώς σε περίπτωση νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για να καλυφθούν οι ανάγκες του παναθηναϊκού, η οικογένεια δεν έχει σκοπό να βάλει χρήματα, καθώς αυτό θα αυξήσει και άλλο το ποσοστό της.

Μια άλλη σκέψη που υπάρχει στο μυαλό του Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι ότι τελικά ο Βγενόπουλος θα επιστρέψει για να παραλάβει τις μετοχές του, όμως κανείς δεν μπορεί να στηριχθεί σε αυτό το ενδεχόμενο.

Όσον αφορά την διοίκηση της ομάδας μέχρι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση, αυτή θα γίνει με τον Τζόνι Βεκρή στην θέση του προέδρου και άλλους τρεις ανθρώπους με μοιρασμένες αρμοδιότητες.

Ο λόγος που επιλέχθηκε ο Τζόνι Βεκρής για αυτή τη θέση είναι απλός. Κανείς από τους μετόχους δεν ήθελε να αναλάβει την προεδρία και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν ήθελε να αναλάβει ο Δημήτρης Γόντικας, καθώς δεν ήθελε άνθρωπο χαρακτηρισμένο από την διασύνδεση του με την οικογένεια, που θα μπορούσε να δημιουργήσει υπόνοιες επιστροφής της.

Οι τρεις άνθρωποι που θα πλαισιώσουν τον Βεκρή στην διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι οι Γιώργος Νίκας, Τάκης Μπαλτάκος και Αδαμάντιος Πολέμης.

Ο Γιώργος Νίκας θα αναλάβει το ζήτημα της εξομάλυνσης των σχέσεων με τους οργανωμένους μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών. Ο Τάκης Μπαλτάκος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει την εκπροσώπηση της ομάδας στα θεσμικά όργανα, ενώ ο Αδαμάντιος Πολέμης θα αναλάβει το οικονομικό κομμάτι και θα είναι επιφορτισμένος με το δύσκολο έργο της μείωσης των εξόδων της ΠΑΕ.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ακόμη, έχει δεχθεί την εισήγηση Πατέρα να παραμείνουν οι Κώστας Αντωνίου και Στέφανος Ησαϊάς. Ο Κώστας Αντωνίου θα παραμείνει στο πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου και ο Στέφανος Ησαϊάς σαν υπεύθυνος επικοινωνίας.

Όσον αφορά για την στελέχωση του αγωνιστικού τμήματος, θα γίνουν σίγουρα δυο μεταγραφές για τις οποίες θα αποφασίσουν οι Φρέιτας – Αντωνίου σε συνεργασία με τον Φερέιρα.

Ο Φερέιρα μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφές με το υπάρχον μπάτζετ, ενώ αν ζητήσει παραπάνω θα γίνει συζήτηση. Η πρώτη μεταγραφή αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ ένας από τους παίκτες από τους οποίους περιμένει απάντηση ο Παναθηναϊκός είναι ο Πασέκο της Λίβερπουλ. Βέβαια ο παίκτης έχει εμπλακεί και σε σενάριο ανταλλαγής με άλλον σύλλογο και για αυτό θα πρέπει να περιμένουν οι πράσινοι.
πηγή: gazzetta