Ο Εμμανουήλ Καραλής έζησε στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη τη μεγαλύτερη, μέχρι τώρα, στιγμή της καριέρας του με το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ και λογικό είναι να χαίρεται για αυτό, όχι όμως όσο θα ήθελε και ο λόγος είναι η εθνική τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Με ένα εκπληκτικό άλμα στα 5.80μ. ο Καραλής είναι πλέον δευτεραθλητής Ευρώπης και στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ δεν έκρυψε τη χαρά του για αυτό.

«Το πήραμε! Είναι κάτι που ήθελα πάντα, ένα μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό. Από πέρυσι. Είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα να είμαι σε θέση να είμαι ξανά χαρούμενος. Το αφιερώνω σε μένα. Είναι η αρχή μιας μεγάλης καριέρας. Με τον πατέρα μου και τον Πομάσκι δουλεύουμε πολύ σκληρά κάθε μέρα. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει γι’ αυτό είμαι τόσο ήρεμος.

Μπορούσα και το 5,85μ., αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Είμαι χαρούμενος για το μετάλλιο όμως. Τώρα αρχίζει η σοβαρή προπόνηση γιατί έβαλα παρακαταθήκη για πιο ψηλά. Είμαι αθλητής μεταλλίων που δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε μεγάλους αγώνες και να φέρνει μετάλλια στην Ελλάδα», είπε αρχικά ο Έλληνας αθλητής, από τον οποίο ζητήθηκε ένα σχόλιο για αυτό που έγινε στα Τέμπη.

«Για τα Τέμπη δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να πω. Είναι ένα τραγικό γεγονός, τα μετάλλια που φέρνουμε εγώ και οι άλλοι αθλητές καμία σημασία δεν έχουν μπροστά σε αυτό», ήταν τα λόγια του.