Η Σαμπντόρια βρίσκεται στην προτελευταία θέση της Serie A και δεν κινδυνεύει μόνο με υποβιβασμό αλλά και με διάλυση λόγω των οικονομικών προβλημάτων, με το κλίμα να είναι βαρύ αλλά και επικίνδυνο για όλους, όπως φαίνεται και από την αποστολή μιας γουρουνοκεφαλής, μετά τις σφαίρες, στα γραφεία του κλαμπ, με απειλητικό μήνυμα για τον ιδιοκτήτη και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Τα χρόνια της δόξας για τους Γενοβέζους, οι οποίοι τη δεκαετία του ’90 είχαν τρελάνει Ιταλία και Ευρώπη με την ομάδα των Τζανλούκα Βιάλι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, Ατίλιο Λομπάρντο, Τζανλούκα Παλιούκα και όλους τους υπόλοιπους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Στο σήμερα η Σαμπντόρια έχει τέτοια οικονομικά προβλήματα ώστε να απειλείται με διάλυση, γεγονός που έχει βάλει στο στόχαστρο τον ιδιοκτήτη Μάσιμο Φερέρο.

Έτσι, όπως αναφέρει το italians.gr, έξω από τα γραφεία του συλλόγου κάποιοι άφησαν μια γουρουνοκεφαλή με αποδέκτες τον Φερέρο και τον Αντόνιο Ρομέι, δικηγόρο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου. «Τα επόμενα κεφάλια θα είναι τα δικά σας», ήταν το μήνυμα, με τον ιταλικό Τύπο να αποκαλύπτει ότι τον προηγούμενο μήνα είχαν σταλεί και σφαίρες στα γραφεία του κλαμπ.