Η Ισπανία και η Παραγουάη αναμετρώνται στο «Έλις Παρκ» του Γιοχάνεσμπουργκ για τρίτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου-τέταρτη φορά γενικώς -με τους «φούριας ρόχας» να έχουν νικήσει την στο Μουντιάλ της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας με 3-1 τους Παραγουανούς ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας είχαν αναδειχθεί-όπως και στο φιλικό του 2002- ισόπαλοι 0-0.

Οι Ισπανοί που έχουν ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από την πρόκριση εναντίον των Πορτογάλων και θέλουν να συνεχίσουν ανάλογα την πορεία τους σε αυτό το Μουντιάλ. Ελπίζουν η 13η συμμετοχή τους σε τελική φάση να φέρει… γούρι καθώς το ταλέντο δεν λείπει. Αυτό που ευτυχώς για τους Ισπανούς απουσιάζει μέχρι στιγμής είναι οι τραυματισμοί.

Το χτύπημα που δέχθηκε στο πρόσωπο ο Τσάμπι Αλόνσο δεν στάθηκε ικανό να του στοιχίσει την συμμετοχή του στον προημιτελικό με τους Λατινοαμερικάνους. Η απουσία του κεντρικού αμυντικού, Ραούλ Αλμπιόλ είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε αλλά οι λύσεις υπάρχουν στην συγκεκριμένη θέση. Το συνεχόμενο ντεφορμάρισμα του Φερνάντο Τόρες ίσως αναγκάσει τον εκλέκτορα των Ισπανών να προτιμήσει τον Φερνάντο Γιορέντε.

Στην Παραγουάη ξέρουν πως ότι και να συμβεί στον προημιτελικό με τους Ίβηρες θα έχουν γράψει ιστορία καθώς αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούν σε προημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτή είναι η όγδοη συμμετοχή των «γκουαρανί» στην μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου και αφού κατάφεραν να φτάσουν ως εδώ είναι σαφές πλέον πως δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Αυτή η άγνοια κινδύνου είναι που κάνει την Παραγουάη πολύ επικίνδυνη αφού έχει ηθικόν… ακμαιότατο και περιμένει με σφιχτή άμυνα- ένα γκολ παθητικό- και ικανότατους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές το… αντίπαλο δέος.

Ο προπονητής της Παραγουάης, Ζεράρδο Μαρτίνο έχει αμφίβολο τον αριστερό του μπακ, Αουρελιάνο Τόρες αλλά βλέπει τον βασικότατο μέσο, Βίκτορ Κάσερες να επιστρέφει από τιμωρία.

Πηγή: sport-fm.gr