Το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Κατάρ είχε γράψει ιστορία ως το πρώτο που διεξάγεται χειμώνα, όμως ο σημερινός μεγάλος τελικός της Αργεντινής με τη Γαλλία (17:00, ΑΝΤ1) θα είναι ιστορικός, ανεξάρτητα με την ομάδα που θα πανηγυρίσει το φινάλε τον τρίτο τίτλο της ιστορίας της.

Από τη μία είναι η «αλμπισελέστε» έφτασε μέχρι το τέλος με οδηγό τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος θέλει στο τελευταίο του τουρνουά να φτάσει στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα του, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ντιέγκο Μαραντόνα στον τελευταίο τίτλο της Αργεντινής το μακρινό 1986.

Από την άλλη είναι οι «τρικολόρ», που με τον εξαιρετικό Κιλιάν Μπαπέ θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πριν τέσσερα χρόνια στη Ρωσία και να κάνουν το back-to-back, κάτι που έχει να συμβεί 60 χρόνια (Βραζιλία 1958-62), με την πρώτη που το είχε πραγματοποιήσει να είναι η Ιταλία την μακρινή δεκαετία του ’30 (1934-38).

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σιμόν Μαρτσίνιακ από την Πολωνία.

Χωρίς απουσίες

Παρά τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών και οι δύο μονομάχοι θα είναι πάνοπλοι.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι θα έχει ξανά στη διάθεση του, τους Ακούνια και Ρομέρο, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ βασικός για πρώτη φορά αναμένεται να ξεκινήσει ο Άνχελ Ντι Μαρία.

Από την άλλη, η ομάδα του Ντιντέ Ντεσάμπ ταλαιπωρήθηκε με ιώσεις τις προηγούμενες ημέρες, αλλά, σύμφωνα με το RMC Sport, οι Ουπαμεκανό, Ραμπιό, Κομάν, Βαράν και Κονατέ γυμνάστηκαν κανονικά. Στο κανονικό πρόγραμμα συμμετείχαν κι οι Τσουαμενί, Ερναντέζ που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών.

Προϊστορία

Ο τελικός θα είναι το 13ο αντάμωμα της Αργεντινής με τη Γαλλία. Οι Λατινοαμερικάνοι μετρούν 6 νίκες, οι «μπλε» έχουν 3 και 3 ματς έληξαν ισόπαλα.

Σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Αργεντινή πήρε τα δύο πρώτα παιχνίδια το 1930 και το 1978, αλλά στην τρίτη συνάντηση τους, στη Ρωσία πριν τέσσερα χρόνια, επικράτησαν οι Γάλλοι στους «16».

Πιθανές ενδεκάδες:

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Φερνάντες, ΜακΆλιστερ, Ντι Μαρία, Μέσι, Άλβαρες.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Κουντέ, Βαράνε, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Ζιρού.