Το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα: για πρώτη φορά υπάρχει μεγάλη διακοπή μετά το τέλος του πρώτου γύρου. Το Μουντιάλ του Κατάρ έφερε τα πάνω κάτω σε σχέση με τις συνήθειες δεκαετιών και ουδείς γνωρίζει πόσο και πώς θα επηρεαστούν οι ομάδες. Βέβαια, ο ίδιος αστάθμητος παράγοντας ισχύει και για τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και για την ΑΕΚ και για τον Ολυμπιακό που καταδιώκουν τους «πράσινους».

Τι ψάχνουν Γιοβάνοβιτς, Αλμέιδα και Μίτσελ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη; Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παλλαντζάς βρέθηκε στο στούντιο του Newsbeast και ανέλυσε στο podcast τις κινήσεις των ομάδων. Ποιοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται κοντά στην έξοδο και ποιες θέσεις αναζητούν νέους κατόχους. Προγραμματισμός που γίνεται, φυσικά για να την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός, πριν τη σέντρα του πρώτου αγώνα του δευτέρου γύρου, έχει χτίσει μια διαφορά 8 πόντων από τους «κιτρινόμαυρους» και 12 από τους «ερυθρόλευκους». Παρόλα αυτά, ο έμπειρος δημοσιογράφος πιστεύει πως το πρωτάθλημα όχι μόνο έχει αρκετό δρόμο αλλά θα έρθουν τα πάνω κάτω στο φινάλε με την ΑΕΚ να πετυχαίνει τη μεγάλη ανατροπή. «Αν έπρεπε να στοιχηματίσω για το ποιος θα το πάρει, θα πόνταρα στην ΑΕΚ. Πιστεύω πως τελικά θα το πάρει η ΑΕΚ».

Ο Ολυμπιακός έχει ελπίδες; «Ο Ολυμπιακός φέτος είναι μια ομάδα τριών προπονητών μέσα στον πρώτο γύρο. Έχει ένα ρόστερ δεκάδων παικτών. Είναι μια ομάδα που στην Ελλάδα δεν έπεισε και στην Ευρώπη τα πήγε χάλια. Βρίσκεται στο -12. Αν αυτή η ομάδα στο τέλος της σεζόν πάρει πρωτάθλημα, θα είναι ο μεγαλύτερος θρίαμβος του Ολυμπιακού και θα πρέπει να εξαφανιστούν οι υπόλοιποι», λέει.

Ακούστε την ποδοσφαιρική συζήτηση με τον Παναγιώτη Παλλαντζά στο podcast του Newsbeast

Podcast Newsbeast

Παναγιώτης Παλλαντζάς: Το κίνητρο που κρατάει ζωντανό τον Μαρσέλο στον Ολυμπιακό και τα 3 σενάρια για την επόμενη μέρα

Παναγιώτης Παλλαντζάς: «Η ατάκα της Μπάγερν που γονάτισε την Μπαρτσελόνα – Κινδυνεύουν με χρεοκοπία οι Ισπανοί;»

Νίκος Τσάδαρης: Αν στην κατηφόρα βγάλουμε ταχύτητα και το αυτοκίνητο κινείται μόνο του, κάνουμε οικονομία στη βενζίνη;

Θεμιστοκλής Μπάκας: «Οι 4 περιοχές της Αττικής που αξίζει να επενδύσεις και οι δρόμοι της Αθήνας που θα αλλάξουν εντελώς εικόνα»

Στέλιος Φενέκος: Τι θα συναντήσουν οι Τούρκοι αν έρθουν νύχτα στην Ελλάδα; – «Γιατί δεν είναι μια απλή υπόθεση»