Τα ονόματα των αντιπάλων τους για τη φάση των «32» και «16» του Γιουρόπα Λιγκ θα μάθουν στις 14:00 ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας.

Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης θα μπουν στο γκρουπ των αδυνάτων κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να συναντήσουν στην επόμενη φάση μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Στο γκρουπ των ισχυρών θα είναι οι πρώτοι των δώδεκα ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ μαζί με τις τέσσερις ομάδες που είχαν την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε αυτές που τερμάτισαν τρίτες στους αντίστοιχους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γκρουπ των ισχυρών αποτελείται από τις Μάντσεστερ Σίτι, Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Βιγιαρεάλ, Ντιναμό Κιέβου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Στουτγκάρδη, Αϊντχόφεν, Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ, Πόρτο, Σπαρτάκ Μόσχας, Μπράγκα, Άγιαξ, Τβέντε.

Στο γκρουπ των αδυνάτων θα είναι οι δώδεκα δεύτεροι των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που είχαν τη χαμηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε αυτές που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γκρουπ των αδυνάτων αποτελείται από τις Λεχ Πόζναν, Άρης, Λιλ, ΠΑΟΚ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Σπάρτα Πράγας, Άντερλεχτ, Γιούνγκ Μπόις, Μέταλιστ, Σεβίλλη, Νάπολι, Μπεσίκτας, Ρούμπιν, Βασιλεία, Ρέιντζερς, Μπενφίκα.

Στη φάση των «32» της διοργάνωσης δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα ή που ήταν στον ίδιο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Για τη φάση των «16» πάντως, δεν ισχύουν τα παραπάνω. Οι αγώνες για τους «32» θα γίνουν στις 17 και 24 Φεβρουαρίου, ενώ για τους «16» θα γίνουν 10 και 17 Μαρτίου.

Πηγή: gazzetta.gr