Το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου δεν ήταν και το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό παρά το γεγονός ότι απέκτησε δύο παίκτες, αφού τα ονόματα αυτών δεν ενθουσίασαν τους οπαδούς, οι οποίοι όμως δεν γκρίνιαξαν όπως θα περίμενε κανείς με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός απέκτησε τους Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες και υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Ήταν ένα καλοκαίρι στο οποίο οι περισσότεροι περίμεναν ότι τη μεταγραφική βόμβα θα την έριχνε η ΑΕΚ λόγω του νέου γηπέδου. Τελικά τις έριξε, γιατί ήταν δύο και όχι μία, ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες είχαν ήδη ενθουσιάσει τους οπαδούς τους με την απόκτηση του Μαρσέλο και την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου ανακοίνωσαν και τον Χάμες Ροντρίγκες. Την ίδια ώρα, ο αιώνιος αντίπαλος ανακοίνωνε την απόκτηση των Ένις Τσοκάι και Αλέξις Τρουιγιέ. Έχουν καμία σχέση τα ονόματα αυτών των δύο με τα ονόματα των δύο αστέρων που απέκτησαν οι Πειραιώτες; Όχι.

Με βάση, λοιπόν, όσα γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια σε ανάλογες περιπτώσεις, στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού θα επικρατούσε γκρίνια. Μεγάλη γκρίνια. Και κάπως έτσι, με τη σεζόν να έχει μόλις αρχίσει, η διοίκηση θα έμπαινε ξανά στο στόχαστρο, ο κόσμος θα περίμενε στη γωνία για την πρώτη γκέλα και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τους παίκτες του θα ένιωθαν μεγαλύτερη πίεση, θα ένιωθαν ότι παίζουν σε ένα περιβάλλον το οποίο δεν είναι υγιές. Ή τουλάχιστον όχι όσο πρέπει. Τελικά, όμως, δεν έγινε έτσι.

Οι οπαδοί των πράσινων ναι μεν δεν ενθουσιάστηκαν με τους Τσοκάι και Τρουιγιέ, αλλά δεν γκρίνιαξαν καθόλου. Και υπάρχει λόγος: Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής απολαμβάνει της καθολικής αποδοχής του κόσμου του Παναθηναϊκού και όλοι εμπιστεύονται τις επιλογές του. Και τη δουλειά του φυσικά. Έτσι, στις τάξεις των κυπελλούχων Ελλάδας πιστεύουν ότι έχουν σοβαρό πλεονέκτημα έναντι των πρωταθλητών και αφορά στον προπονητή. Στο κάτα ποσό μπορεί αυτός να επιβληθεί στα αποδυτήρια, να ελέγξει την ομάδα και φυσικά να δουλέψει σωστά, με καθαρό μυαλό, φέρνοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ivan Jovanovic

Αδιαφορία για τους ελεύθερους παίκτες

Και επειδή υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Σέρβου, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να ασχοληθεί με ελεύθερους παίκτες. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την πράσινη ΠΑΕ, ο Γιοβάνοβιτς δεν ενθουσιάζεται με κανέναν από τους παίκτες που μπορούν ακόμη να υπογράψουν σε οποιαδήποτε ομάδα ως ελεύθεροι. Θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί με αυτές τις περιπτώσεις η διοίκηση, απλά και μόνο για να κάνει κι άλλες μεταγραφές και να μπορεί να λέει στον κόσμο «τι άλλο να κάνουμε, έχουμε φέρει τόσους παίκτες για τον προπονητή».

Η μεταγραφική περίοδος για το τριφύλλι, επομένως, έλαβε τέλος την 15η Σεπτεμβρίου και ό,τι αλλαγή πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα στο ρόστερ θα γίνει τον Ιανουάριο.