Μετά τον Μαρσέλο, η μεταγραφή του οποίου έκανε τον γύρο του κόσμου, ο Ολυμπιακός ρίχνει και δεύτερη… βόμβα στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου αφού συμφώνησε με την Αλ Ραγιάν για τον δανεισμό του Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος είναι ήδη στην Αθήνα για να περάσει ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει το συμβόλαιό του και να ανακοινωθεί και επισήμως από τους Πειραιώτες.

Μαρσέλο και Ροντρίγκες είχαν υπάρξει συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα θα βρεθούν ξανά αλλά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αφού θεωρείται κλεισμένο και το deal για τον Κολομβιανό επιθετικό μέσο, ο οποίος εδώ και καιρό πρωταγωνιστούσε σε διάφορες φήμες περί μεταγραφής του στην Ελλάδα.

Φήμες που αποδείχθηκε ότι είχαν βάση τελικά, με τον 31χρονο άσο να είναι ήδη στην Αθήνα για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες, οι οποίοι για δεύτερη φορά σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο διαφημίζουν το όνομά τους στο εξωτερικό με τη συμφωνία που έκλεισαν.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, πρόκειται για δανεισμό, με τον Ολυμπιακό να καλύπτει ένα μέρος από τις ετήσιες απολαβές του Ροντρίγκες, οι οποίες φτάνουν στα 6 εκατ. ευρώ.