Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν από τους παίκτες της εθνικής Ελλάδας μπάσκετ που μίλησαν μετά την ήττα με 107-96 από τη Γερμανία και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Eurobasket. Ο Έλληνας φόργουορντ δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ όπως νωρίτερα συνέβη και με άλλους συμπαίκτες του.

Απαντώντας σχετικά με το τί πήγε στραβά και η «γαλανόλευκη» αποκλείστηκε, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, δήλωσε: «Τα έβαλαν όλα, τα έβαλαν όλα. Δεν υπάρχει… Αλλά τί να κάνουμε, αυτό είναι το μπάσκετ».

Για το αν υπήρχαν θέματα με τον τρόπο που προσέγγισε η ομάδα αμυντικά το παιχνίδι, τόνισε: «Δεν έχει να κάνει με αυτό, δεν θα πω ούτε δικαιολογίες, ούτε τίποτα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς, τα έβαλαν όλα. Ορίστε, είχαν 17/31 τρίποντα… Δεν πειράζει. Πειράζει, βασικά, αλλά…».

Φυσώντας και ξεφυσώντας πέρασε στην επόμενη ενότητα που αφορά στο μέλλον της εθνικής Ελλάδας και δήλωσε: «Ένα πράγμα θέλω να πω: ο Κώστας Παπανικολάου ο αρχηγός μας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κώστας Σλούκας, ο Νικ Καλάθης, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο Μιχάλης Λούτζης, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, όλα αυτά τα παιδιά κι ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης κι όλο το υπόλοιπο τεχνικό τιμ χτίζουμε κάτι πάρα πολύ ωραίο και θα έρθει η ώρα του», είπε εμφανώς στενοχωρημένος και με δάκρυα στα μάτια.

Γι’ αυτό κι έστειλε ένα μήνυμα στη μητέρα του Βερόνικα: «Μαμά δεν κλαίω, μην στεναχωριέσαι. Αγαπάμε πολύ αυτή την ομάδα. Όσα ευχαριστώ και να πω θα είναι λίγα. Ήρθαν και μας στήριξαν από την Ελλάδα κι από όλο τον κόσμο. Είναι ακόμη αρχή, αλλά εγώ δεν ήθελα να λήξει το τουρνουά», κατέληξε.