Η ήττα της εθνικής Ελλάδας μπάσκετ από τη Γερμανία με 107-96 ήταν βαριά και αυτοί που το ένιωσαν περισσότερο στο… πετσί τους ήταν οι ίδιοι οι παίκτες της «γαλανόλευκης». Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης κι ο Κώστας Αντετοκούνμπο ξέσπασαν σε κλάματα μετά την λήξη της αναμέτρησης και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Eurobasket. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, μάλιστα, έσπευσε να παρηγορήσει τον αδερφό του.

O Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν ένας από τους παίκτες – κλειδιά της «γαλανόλευκης» στη διάρκεια του πρώτου μέρους, όταν η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε το comeback και πήρε το προβάδισμα διαγράφοντας τη διαφορά των 14 βαθμών με την οποία έφτασαν να προηγούνται οι Γερμανοί. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μπήκε λίγο πριν το τέλος του ματς, όταν όλα είχαν πια κριθεί.

Ο Κώστας Παπανικολάου με το βλέμμα στο μέλλον

Βουρκωμένος ήταν και ο αρχηγός του συγκροτήματος Κώστας Παπανικολάου καθώς μιλούσε στην κάμερα της ΕΡΤ κι εξηγούσε τί συνέβη και η Ελλάδα υπέστη τόσο βαριά ήττα.

«Οι 107 πόντοι είναι πάρα πολλοί, νομίζω ότι επιτρέψαμε στη Γερμανία να παίξει άνετα και να βρει το ρυθμό της και αυτό τους έδωσε αυτοπεποίθηση», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Ήταν δύσκολο, είπαμε στο ημίχρονο να μπούμε δυνατά και να σπάσουμε τον ρυθμό τους αλλά δεν εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε και συνέχισαν τα υψηλά ποσοστά».

«Αναλύσεις μπορεί να γίνουν πολλές, νομίζω ότι όλη η ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη. Δεν “κοιμηθήκαμε”, ήταν δυνατό παιχνίδι αλλά αφήσαμε να νιώσουν άνετα στο παρκέ», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο μέλλον ο Έλληνας φόργουορντ, τόνισε: «Δεν νομίζω ότι το ταξίδι αυτής της ομάδας τελείωσε, φέτος ξεκινάει και θα έχει διάρκεια. Δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά ελπίζω ότι έχουμε βάλει τις βάσεις για τα επόμενα καλοκαίρια και ευελπιστώ να έχουμε την ίδια δίψα του χρόνου, όποιοι και αν είμαστε».