Οι ελληνικές ομάδες μπαίνουν στη μάχη της Ευρώπης, με τον Ολυμπιακό να κάνει την αρχή και τους ΠΑΟΚ και Άρη να ακολουθούν, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει λίγο χρόνο ακόμη στη διάθεσή του και αυτό επηρεάζει και τα μεταγραφικά του όπως είπε ο Τάσος Νικολογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στην τακτική του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το πώς αυτή μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.

Οι πράσινοι έχουν ήδη κάνει κάποιες κινήσεις για την ενίσχυσή τους στο χώρο του κέντρου, γραμμή στην οποία υπήρξε πρόβλημα μετά τις αποχωρήσεις, αλλά δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στην ολοκλήρωση κάποιας μεταγραφής για το μεσοεπιθετικό κομμάτι. Και η αλήθεια είναι πως έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν εκεί… Οι κυπελλούχοι Ελλάδας θέλουν ένα 10άρι, έναν επιθετικό και έναν εξτρέμ. Και προφανώς θέλουν να αποκτήσουν παίκτες που θα είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους.

Δεν είναι, επομένως, απλές υποθέσεις και γι’ αυτό οι οπαδοί ανυπομονούν για εξελίξεις. Όσο πιο σημαντική, άλλωστε, είναι μια μεταγραφή που θέλει να κάνει μια ομάδα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανυπομονησία και το άγχος των οπαδών. Ειδικά όταν βλέπουν τις μέρες να περνάνε και νέα να μην υπάρχουν. Γεγονός το οποίο, όπως έχει αναφερθεί κι άλλες φορές, δεν είναι τυχαίο. Αντιθέτως, αυτή είναι η λογική του Γιοβάνοβιτς και σε αυτό αναφέρθηκε και ο Νικολογιάννης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM για τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού.

Ο χαλαρός Γιοβάνοβιτς και ο κίνδυνος

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα είπε ο έμπειρος ρεπόρτερ των πράσινων, αυτές οι μεταγραφές θα αργήσουν λίγο ακόμη. «Υπάρχει μία καθυστέρηση για την ενίσχυση στις μεσοεπιθετικές θέσεις, αφού ο Παναθηναϊκός έχει μόνο τον Ιωαννίδη και τον Καρλίτος και είναι χωρίς άλλα εξτρέμ μετά τον Παλάσιος και τον Αϊτόρ. Ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς είχε πει πως θα συμβεί κάτι τέτοιο, όπως έγινε και το προηγούμενο καλοκαίρι. Είναι κάτι δεδομένο πως μπορεί να συμβεί. Έτσι λειτουργεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού σε όλες τις ομάδες του», είπε χαρακτηριστικά ο Νικολογιάννης, ο οποίος στη συνέχεια εστίασε σε κάτι άλλο.

Ποιο είναι αυτό; Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός… παίζει και λίγο με τη φωτιά έτσι. Αν οι πράσινοι πάνε στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, στα προκριματικά του Europa Conference League, χωρίς αυτές τις μεταγραφές και προκριθούν, όλα καλά. Αν, όμως, στραβώσει κάτι και οι πράσινοι αποκλειστούν, η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση αυτών των μεταγραφών θα γίνει βασικό θέμα συζήτησης και γκρίνιας από τον κόσμο και τα ΜΜΕ. Όσο πολύ κι αν στηρίζουν τον Γιοβάνοβιτς οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μετά τα καλά αποτελέσματα της ομάδας την τελευταία σεζόν…