Το μέλλον της Μπρίτνεϊ Γκράινερ μοιάζει θολό. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη της δίκης της, η οποία ξεκίνησε την πρώτη ημέρα του Ιουλίου και τη βρίσκει αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης μέχρι 10 έτη!

Η προπονήτρια της Γκράινερ στους Φοίνιξ Μέρκιουρι τοποθετήθηκε για τη σοβαρή περιπέτεια της κατόχου δύο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, εμπλέκοντας ακόμη και τον… ΛεΜπρόν Τζέιμς!

«Aν ήταν ο ΛεΜπρόν (στη θέση της), θα ήταν σπίτι του, έτσι δεν είναι; Είναι μία δήλωση για την αξία της γυναίκας. Για την αξία ενός μαύρου ανθρώπου. Για την αξία ενός γκέι. Όλα αυτά. Το γνωρίζουμε και αυτό το κάνει περισσότερο επίπονο», ήταν τα λόγια της Νάιγκαρντ στην USA Today.

«Τρομοκρατημένη στην ιδέα ότι μπορεί να μείνω εδώ για πάντα»

Την 4η Ιουλίου, ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, η Γκράινερ έστειλε ένα συγκλονιστικό γράμμα στο Λευκό Οίκο με αποδέκτη τον Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

«Όπως βρίσκομαι εδώ, σε μια ρωσική φυλακή, μόνη με τις σκέψεις και χωρίς την προστασία της συζύγου, της οικογένειας, των φίλων, της φανέλας των Ολυμπιακών Αγώνων ή άλλων κατορθωμάτων, είμαι τρομοκρατημένη στην ιδέα ότι μπορεί να μείνω εδώ για πάντα.

Την 4η Ιουλίου, η οικογένειά μας συνήθως τιμά την υπηρεσία εκείνων που πάλεψαν για την ελευθερία μας, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα μου, ο οποίος είναι βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ. Πονάει όταν σκέφτομαι πώς γιορτάζω συνήθως αυτή τη μέρα επειδή η ελευθερία σημαίνει είναι κάτι εντελώς διαφορετικό για μένα αυτή τη χρονιά.

Αντιλαμβάνομαι πως αντιμετωπίζετε ένα σωρό καταστάσεις, αλλά σας παρακαλώ μην ξεχάσετε ούτε εμένα ούτε τους άλλους Αμερικανούς που κρατούνται. Παρακαλώ, κάντε ό,τι μπορείτε για να μας φέρετε πίσω στο σπίτι μας. Ψήφισα για πρώτη φορά το 2020 και ψήφισα εσάς. Πιστεύω σε εσάς. Έχω ακόμη πολύ καλό να κάνω με την ελευθερία που μπορείτε να βοηθήσετε να ανακτήσω. Μου λείπει η σύζυγός μου! Μου λείπει η οικογένειά μου!

Μου λείπουν οι συμπαίκτριές μου! Με σκοτώνει η ιδέα πως υποφέρουν τόσο πολύ αυτή την στιγμή. Είμαι ευγνώμων για ό,τι μπορείτε να κάνετε αυτή την στιγμή, προκειμένου να γυρίσω στο σπίτι», αναφέρει η σέντερ των Μέρκιουρι.

Πηγή: gazzetta.gr