Οι πληροφορίες που ήθελαν τον ΠΑΟΚ να έχει συμφωνήσει με τον Ράφα Σοάρες επιβεβαιώθηκαν τελικά, αφού ο 27χρονος Πορτογάλος αριστερός μπακ που έμεινε ελεύθερος από τη Γκιμαράες προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη σήμερα (5/6) και από εδώ και πέρα απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Ο Σοάρες ήταν στόχος του ΠΑΟΚ τόσο το 2020 όσο και το 2021, αλλά για διάφορους λόγους το θέμα δεν προχώρησε τότε. Τώρα, όμως, τα δεδομένα ήταν διαφορετικά και από τη στιγμή που αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Γκιμαράες, ο δρόμος είχε ανοίξει.

Τα ρεπορτάζ ήθελαν τον παίκτη να έχει συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο και η επιβεβαίωση, ουσιαστικά, ήρθε τώρα, αφού ο Σοάρες είναι στη Θεσσαλόνίκη για να περάσει ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει και να ανακοινωθεί.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψω στον ΠΑΟΚ, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο πάνω σ’ αυτό το θέμα, αύριο θα τα πούμε πιο αναλυτικά. Ο σύλλογος είναι εκπληκτικός, το ίδιο και οι φίλαθλοι του, όλα μοιάζουν ιδανικά εδώ, όπως και η επιλογή μου», ήταν τα λόγια του αμέσως μετά την άφιξή του.