Η απώλεια και του κυπέλλου Ελλάδας, μετά την αδυναμία της ομάδας στο να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα, είχαν ως συνέπεια η φετινή σεζόν να ολοκληρωθεί με αρνητικό πρόσημο για τον ΠΑΟΚ, παρά την πορεία ως τους «8» του Europa Conference League. Η ενίσχυση, επομένως, είναι απαραίτητη για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είναι κοντά στην πραγματοποίηση μιας… ξεχωριστής μεταγραφής.

Ξεχωριστή όχι επειδή θα έρθει στην Ελλάδα και θα τους πάρει όλους παραμάζωμα, μπορεί να γίνει κι αυτό, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά επειδή αποτελεί διαχρονικό στόχο των ασπρόμαυρων. Ο λόγος για τον Ράφα Σοάρες, τον 27χρονο Πορτογάλο αριστερό μπακ, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Γκιμαράες και οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει συμφωνήσει με τον Ζοσέ Μπότο για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ, με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνουν στις 500.000 ευρώ.

Ο Σοάρες, λοιπόν, είναι στη λίστα των Θεσσαλονικέων από το καλοκαίρι του 2020. Τότε, ήταν ο Αμπέλ Φερέιρα αυτός που είχε εισηγηθεί την απόκτησή του και όλα έδειχναν ότι το θέμα θα προχωρούσε, αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να αποδεχθεί μια πρόταση για να αγωνιστεί ως δανεικός στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Έιμπαρ. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι του δικέφαλου του βορρά δεν τον ξέχασαν και ένα χρόνο μετά, το καλοκαίρι του 2021, προσπάθησαν και πάλι να έρθουν σε συμφωνία μαζί του. Τα πράγματα, όμως, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν είχαν πάει όπως ήθελαν στη συμπρωτεύουσα.

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Σίντκλεϊ Φερέιρα αλλά τώρα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη ήρθε σε επαφή με τον Σοάρες.

Μια επαφή η οποία, επαναλαμβάνουμε, φαίνεται πως έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα αυτή τη φορά, αφού όλα δείχνουν πως η υπόθεση έχει μπει στην τελική ευθεία και ο Πορτογάλος αριστερός μπακ θα φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα. Και επειδή το θέμα αναμένεται να κλείσει μέσα σε λίγες μέρες, στη Θεσσαλονίκη υπολογίζουν ότι ο Σοάρες θα είναι κανονικά στην πρώτη συγκέντρωση ενόψει της νέας σεζόν, στις 21 Ιουνίου.

Το ξεκίνημα στην Πόρτο και η Αγγλία

Ο Σοάρες άρχισε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Πόρτο, η οποία τον παραχώρησε δανεικό σε Ρίο Άβε και Ακαντέμικα Κοΐμπρα, πριν πάει στην Αγγλία και στη Φούλαμ, επίσης με τη μορφή δανεισμού. Εκεί τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά λόγω τραυματισμών και συνέχισε την καριέρα του στην Πορτιμονένσε, πριν υπογράψει το 2018 στη Γκιμαράες. Από την οποία έχει αποφασίσει να φύγει τώρα, υπογράφοντας στον ΠΑΟΚ.