Οι κάτοχοι εισιτηρίων που δεν κατάφεραν να μπουν στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού για τον τελικό του Champions League του περασμένου Σαββάτου (28/5) από το προσωπικό ασφαλείας θα πρέπει να αποζημιωθούν και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους «όσο το δυνατόν γρηγορότερα» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του την Παρασκευή (3/6) στην εφημερίδα «La Montagne». Παράλληλα, αποκάλυψε πως όντως μίλησε με τον Κιλιάν Μπαπέ και του ζήτησε να παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν και να μην πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η UEFA απηύθυνε συγνώμη στους φιλάθλους που επηρεάστηκαν από τα γεγονότα γύρω από τον τελικό μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ, μετά από την απάτη με πλαστά εισιτήρια και ταραχές που αμαύρωσαν τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή στο Παρίσι.

Ο αγώνας καθυστέρησε για περισσότερα από 30 λεπτά αφού οι αστυνομικοί απέκρουσαν βίαια τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο «Σταντ ντε Φρανς», ενώ η αστυνομία έριξε και δακρυγόνα σε οπαδούς, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

«Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες που έχουν υποστεί όλες αυτές τις σκηνές, που δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στις θέσεις για τις οποίες είχαν πληρώσει. Γι’ αυτό ελπίζω ότι μπορούμε να τις αποζημιώσουμε το συντομότερο δυνατό» τόνισε ο Μακρόν στη συνέντευξή του και πρόσθεσε:

«Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να διευκρινίσει τι ακριβώς συνέβη, να καθορίσει τις ευθύνες και να τις εξηγήσει λεπτομερώς στους συμπατριώτες μας, αλλά και στους Βρετανούς και τους Ισπανούς».

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα της παραμονής του Κιλιάν Μπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν έως το 2025, επιβεβαιώνοντας πως συμβούλεψε τον Γάλλο σούπερ σταρ να μην φύγει απ’ τους πρωταθλητές της Ligue 1.

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν επεμβαίνω σε καμία μεταγραφή. Είμαι, όπως κάθε πολίτης, όσον αφορά τον αθλητισμό. Επιθυμώ να δω ένα καλό παιχνίδι και να στηρίξω μια ομάδα, στην προκειμένη περίπτωση τη Μαρσέιγ. Είχα μια συζήτηση με τον Κιλιάν Μπαπέ, απλώς για να τον συμβουλέψω να μείνει στη Γαλλία. Ο ρόλος ενός Προέδρου είναι να λειτουργεί για το καλό της χώρας του», υπογράμμισε ο Μακρόν.

Ανησυχία για τον τραυματισμό του Μπαπέ

Στο μεταξύ, όλα… στραβά κι ανάποδα πήγαν στη Γαλλία το βράδυ της Παρασκευής (3/6) στην πρεμιέρα της στο UEFA Nations League κόντρα στη Δανία. Εκτός απ’ την εντός έδρας ήττα-σοκ με 2-1 (και μάλιστα με ανατροπή) απ’ την παρέα του Κρίστιαν Έρικσεν, που έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 21 αγώνων στη διοργάνωση, οι «τρικολόρ» έχουν κάθε λόγο να… ανησυχούν με τον τραυματισμό του Κιλιάν Μπαπέ.

Ο 23χρονος σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο λόγω έντονων ενοχλήσεων στο αριστερό γόνατο, όπως επιβεβαίωσε κι ο άμεσος συνεργάτης του Ντιντιέ Ντεσάν, Γκι Στεφάν, ο οποίος καθοδήγησε εκτάκτως τη Γαλλία στο συγκεκριμένο ματς, λόγω του θανάτου του πατέρα του Γάλλου τεχνικού.

Ο Μπαπέ θα υποβληθεί σε αναλυτικές ιατρικές εξετάσεις σήμερα Σάββατο (4/6), ωστόσο, η παρουσία του στα επόμενα ματς των Γάλλων στο Nations League με Κροατία (εκτός, 6/6), Αυστρία (εκτός, 10/6) και Κροατία (εντός, 13/6) είναι αμφίβολη.