Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στις επιτυχίες στην La Liga μετά την ήττα της με 1-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας. Επικράτησε με 6-0 της Λεβάντε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας με αυτόν τον τρόπο έστειλε… μήνυμα στην Λίβερπουλ ενόψει του τελικού τους για το Champions League στις 28 Μαΐου. Πρωταγωνιστής του θριάμβου της «βασίλισσας» ήταν ο Βινίσιους Ζούνιορ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός υπέγραψε το πρώτο χατ τρικ του με τους «μπλάνκος», σημειώνοντας τα τρία τελευταία τέρματα της ομάδας του (45′, 68′, 83′). Είχαν προηγηθεί εκείνα των Φερλάν Μεντί (13′), Καρίμ Μπενζεμά (19′) και Ροδρίγο (34′). Με το γκολ που πέτυχε ο Μπενζεμά, έφτασε στα 323 με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και έπιασε τον Ραούλ στη δεύτερη θέση των κορυφαίων γκολτζήδων στην ιστορία του κλαμπ. Πρώτος ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 450.

Με αυτή την ήττα, η Λεβάντε έγινε η πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται από την La Liga 2021-22 κι έτσι μπήκε ένα τέλος σε μια πορεία πέντε συνεχόμενων ετών στα «σαλόνια» του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Νίκες για Ρεάλ Σοσιεδάδ και Βιγιαρεάλ

Νωρίτερα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ «κλείδωσε» και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα της σεζόν 2022-2023 και μένει να φανεί εάν θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Europa League ή αν θα παίξει στους προκριματικούς του Europa Conference League.

Προς το παρόν κατέχει την 6η θέση μετά το 3-0 επί της Κάντιθ στο «Ανοέτα» (19′ Σόρλοθ, 53′ πέν. Γιάνουζαϊ, 90’+6′ πέν. Πόρτου), αποτέλεσμα που ήταν «δώρο» και για την Μαγιόρκα, η οποία είδε τη βασική της αντίπαλο στη μάχη του υποβιβασμού να μην της ξεφεύγει και με το χθεσινό βαθμό που απέσπασε στη Σεβίλλη να βρίσκεται στο -2.

Η Βιγιαρεάλ έκανε το καθήκον της με τον πιο πειστικό τρόπο απέναντι στην Ράγιο Βαγεκάνο και με μεγαλειώδη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο διέλυσε με 5-1 (21′ Γκουαρδιόλα – 3′, 89′ Πεδράθα, 27′ Φόιτ, 38′ Αλκάθερ, 45’+1′ Τόρες) την «αδιάφορη» βαθμολογικά αντίπαλό της στο «Εστάδιο δε Βαγέκας», έχοντας πλέον τον πρώτο λόγο έναντι της Αθλέτικ για να παίξει και τη νέα χρονιά στην Ευρώπη (Europa League ή, Conference League).

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητη στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο πέτυχε τέσσερα γκολ μέσα σε 42 λεπτά, δίνοντας επί της ουσίας στο δεύτερο ημίχρονο διαδικαστικό χαρακτήρα. Με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση στο 89ο λεπτό ο Πεδράθα «έβαλε το κερασάκι στην τούρτα».