Πριν τέσσερις μέρες (3/4), στον εξ αναβολής αγώνα με τη Ζαλγκίρις για τη Euroleague, οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα είχαν αποφασίσει να μη σηκώσουν πανό κατά του πολέμου στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν έντονα. Ο πρόεδρος της Ούνικς Καζάν, όμως, τους συγχαίρει για την κίνησή τους και προβλέπει ότι σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά τους.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και μαζί συνεχίζονται και οι αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα. Συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του αθλητισμού, όπου οι ομάδες εκφράζουν με διάφορους τρόπους την αντίθεσή τους με αυτό που έγινε. Όχι και ο Ερυθρός Αστέρας όμως, οι παίκτες του οποίου αρνήθηκαν να κρατήσουν το πανό με το αντιπολεμικό μήνυμα, στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις.

Μια απόφαση που δεν σχολιάστηκε θετικά από την πλειοψηφία, αλλά υπάρχουν και αυτοί που συμφώνησαν με τους Σέρβους, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος της Ούνικς Καζάν, Εβγκένι Μπογκάτσεφ.

«Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα έκαναν το σωστό. Πιστεύω πως σύντομα δεν θα είναι μόνοι σε κινήσεις όπως αυτές. Τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους. Ο αθλητισμός πρέπει να μείνει μακριά από την πολιτική και τις πολιτικές δηλώσεις. Διαβάζω πως οι ξένοι παίκτες επιστρέφουν στην ομάδα χόκεϊ σύντομα. Αυτό με κάνει χαρούμενο. Είναι χαρούμενοι εδώ, τους αρέσει η Ρωσία. Είμαι σίγουρος πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και στο μπάσκετ», ήταν τα λόγια του.