Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει με διάφορους τρόπους τις ζωές πάρα πολλών ανθρώπων και ένας από αυτούς είναι πλέον και ο παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός, Ματ Λε Τισιέ, ο οποίος αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του πρεσβευτή της Σαουθάμπτον, ομάδα για την οποία είναι θρύλος, λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε μια ανάρτησή του για όσα έγιναν στην πόλη Μπούκα.

Ο Λε Τισιέ πέρασε όλη του την καριέρα στη Σαουθάμπτον, αρνούμενος να πάρει μεταγραφή σε κάποια μεγάλη ομάδα, παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις. Στη Σαουθάμπτον, μάλιστα, ήταν μέχρι τώρα, έχοντας τον ρόλο του πρεσβευτή του κλαμπ, αλλά από εδώ και πέρα δεν θα είναι. Και δεν θα είναι λόγω του σάλου που προκάλεσε μια ανάρτηση του για την Ουκρανία και συγκεκριμένα για όσα έγιναν στην πόλη Μπούκα.

Η ανάρτηση του Ματ Λε Τισιέ που τον οδήγησε στην παραίτηση από τη Σαουθάμπτον

Ο 53χρονος παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός, λοιπόν, κοινοποίησε στο Twitter μια ανάρτηση, η οποία ανέφερε πως τα ρεπορτάζ περί θηριωδίας από τον ρωσικό στρατό είναι ψευδή. Ο Λε Τισιέ έκανε «retweet» και έγραψε «αυτό», δείχνοντας ότι υιοθετεί τα όσα αναγράφονταν, με συνέπεια να υπάρξουν πάρα πολλές αντιδράσεις εναντίον του. Αντιδράσεις που έφεραν τελικά και την παραίτησή του, με τον ίδιο να ανακοινώνει τα εξής…

«Προς όλους τους φίλους της Σαουθάμπτον. Αποφάσισα να παραιτηθώ από τον ρόλο μου ως πρεσβευτής της ομάδας. Οι απόψεις μου είναι δικές μου και πάντα ήταν, είναι σημαντικό για μένα να αποσυρθώ σήμερα για να αποφύγω οποιαδήποτε σύγκρουση. Αυτό βέβαια δεν επηρεάζει τη σχέση μου και την αγάπη μου με τον σύλλογο και θα παραμείνω για πάντα οπαδός των Αγίων. Καταλαβαίνω, όμως, ότι είναι σημαντικό να διαχωρίσω τα πιστεύω μου από τη σχέση μου με τον σύλλογο που υποστήριξα και αγωνίστηκα στο μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου. Θα σας ξαναδώ στο St. Mary’s και πάντα θα είμαι στη διάθεση του κλαμπ».