H Μαρία Σάκκαρη μετά το διπλό συνεχίζει και στο μονό στο Indian Wells. Η 27χρονη Ελληνίδα νίκησε την Τσέχα, Κατερίνα Σινιάκοβα με 6-3, 7-5 και συνεχίζει στη φάση των «32» του απλού γυναικών.

Η Σάκκαρη πέτυχε την 3η νίκη της σε πέντε παιχνίδια που έχει παίξει με τη Σινιάκοβα και πέρασε στον 3ο γύρο, όπου θα συναντήσει μια άλλη Τσέχα, την Πέτρα Κβίτοβα, που με τη σειρά της ξεπέρασε το εμπόδιο της Λευκορωσίδας, Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς με 6-7(4), 6-4, 6-4.

Έχοντας 24 winners, έναντι 9 της Σινιάκοβα, η Σάκκαρη έδειξε χαρακτήρα και ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Ιδιαίτερα όταν η Τσέχα προσπέρασε 4-3 στο 2ο σετ, έφθασε στο 5-4, αλλά το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης με τρία συνεχόμενα γκέιμ έφθασε στο 7-5 και στην τελική επικράτηση επικράτηση έπειτα από μία ώρα και 35 λεπτά.

Στο πρώτο σετ υπήρχε απόλυτη ισορροπία με τη Σάκκαρη να πετυχαίνει το 1ο μπρέικ του αγώνα στο 8ο γκέιμ, για το 5-3, που ήταν ο οδηγός για το 6-3.

«Γνώριζα πως η Σινιάκοβα θα ήταν μια δύσκολη αντίπαλος, ήθελα να παίξω από τη βασική γραμμή, ήθελα να πετύχω μια νίκη εδώ ύστερα από τέσσερα χρόνια» είπε στην πρώτη της δήλωση η Σάκκαρη.