Κάθε ώρα που περνάει το κλίμα τρόμου γύρω από την Τσέλσι γίνεται όλο και πιο έντονο, αφού συνεχώς τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν και κάτι νέο σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν ή αυτά που μπορεί να υπάρξουν λόγω του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Όπως, για παράδειγμα, ο κίνδυνος αφαίρεσης 9 βαθμών, την ίδια ώρα που η Three UK αποφάσισε να «παγώσει» τη χορηγική συμφωνία με την ομάδα, ζητώντας να αφαιρεθεί το λογότυπό της από τη φανέλα.

Μπορεί ο Ρώσος ολιγάρχης να αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές του και να αποχωρήσει, αλλά αυτό δεν αρκεί για να βάλει τέλος στα προβλήματα της Τσέλσι. Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς στην Αγγλία σημαίνει ότι το λονδρέζικο κλαμπ δεν μπορεί να κάνει τίποτα αυτή τη στιγμή. Ούτε μεταγραφές, ούτε ανανεώσεις συμβολαίων, ούτε καν πώληση των μετοχών.

Όλα αυτά εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους -με δεδομένη και την τάση των χορηγών να αποχωρήσουν- αφού το κλαμπ κατέγραψε, όπως και τα περισσότερα, λόγω πανδημίας, μεγάλες απώλειες στον περσινό ισολογισμό και είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο να μπει σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης. Κάτι που η Τσέλσι θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα κινδυνεύει με αφαίρεση 9 βαθμών, άρα μπορεί να μείνει εκτός Champions League, με βάση τους κανονισμούς του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Εισβολή στην Ουκρανία: «Μπλόκο» των Βρετανών στον Αμπράμοβιτς λόγω… Πούτιν

«Πάγωσε» τη χορηγία της η Three UK

Και όλα αυτά, την ώρα που η Three UK, εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, αποφάσισε να αναστείλει επ’ αόριστον τη χορηγία της προς την Τσέλσι. Η εταιρεία δεν θέλει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Λονδρέζους και ζήτησε ήδη να αφαιρεθεί το λογότυπό της τόσο από τη φανέλα όσο και από όλους τους χώρους του Στάμφορντ Μπριζ μέχρι νεοτέρας.