Ο ΟΦΗ ήθελε τη νίκη που θα του εξασφάλιζε ότι θα παρέμενε στην 6άδα και θα διεκδικούσε θέση στην 5άδα, αλλά ο Ιωνικός ήθελε το θετικό αποτέλεσμα για να πλησιάσει κι άλλο στην παραμονή του στην κατηγορία και το έκανε με το τελικό 0-0. Αποτέλεσμα που μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο με βάση την απόδοση των δύο ομάδων, αφού το παιχνίδι ναι μεν είχε ένταση και πάθος, αλλά δεν είχε πολλές καλές φάσεις.

Ο αγώνας άρχισε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να μεταφέρουν το παιχνίδι προς την περιοχή των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν σε θέση άμυνας στο ξεκίνημα. Μετά το 10λεπτο, όμως, ανέβηκαν, πήραν μέτρα στο γήπεδο και έδωσαν τον δικό τους ρυθμό στην αναμέτρηση, η οποία είχε πάθος και ένταση αλλά όχι καλές φάσεις.

Όχι πολλές τουλάχιστον, αφού η αλήθεια είναι πως στο 24′ οι Κρητικοί θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ με το σουτ του Ντουρμισάι εντός περιοχής αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι Νικαιώτες φάνηκαν επιθετικά μόνο στο 44′ με το γυριστό σουτ του Μάντζη που μπλόκαρε ο Επασί.

Ήρθαν οι ευκαιρίες αλλά όχι το γκολ

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, θα μπορούσε να έρθει το γκολ, έστω με… αυτογκόλ Στο 48′ ο Ιωνικός βγήκε μπροστά με τον Βαλεριάνο που έκανε το γύρισμα από αριστερά και χρειάστηκε η εξ επαφής αντίδραση του Επασί για να μη στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ο Μπαλογιάννης, στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα.

Ήταν η στιγμή που οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-0, όπως έκαναν και στο 67′ με την κεφαλιά του Τουράμ -μετά τη σέντρα του Μύγα από δεξιά- που απέκρουσε με υπερένταση ο Επασί, διατηρώντας το 0-0. Ευκαιρία στην οποία απάντησαν στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι με το σκαστό σουτ του Μπαλογιάννη που απέκρουσε δύσκολα ο Χουτεσιώτης, για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με καλή ευκαιρία του Ιωνικού στο 92′ με την κεφαλιά του Μάναλη που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Επασί και με αποβολή του Νέιρα για τον ΟΦΗ στο 95′.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Κάνιας (84′ Πλατέλλας), Άοσμαν, Κιάκος (55′ Τουράμ), Μάντζης (78′ Μάναλης).

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Νέιρα, Γκαγιέκος, Ντουρμισάι (31′ Μπουζούκης), Τσιλιανίδης (71′ Λάμπρου), Φελίπε.