Ο κορονοϊός και ειδικά το εμβόλιο συνεχίζει να κάνει άνω-κάτω το τένις, αφού ο Άλεξ Ντε Μινόρ βρίσκεται μπλεγμένος σε σκάνδαλο με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και καλείται πλέον να αντιμετωπίσει την ισπανική αστυνομία, με τα διεθνή ΜΜΕ να υπενθυμίζουν πως ο Αυστραλός ήταν ένας από αυτούς που είχαν κάνει έντονη κριτική στον Νόβακ Τζόκοβιτς για όλα όσα είχαν γίνει γύρω από τη συμμετοχή του ή όχι στο Australian Open.

Ο Ντε Μινόρ, ο κορυφαίος τενίστας της Αυστραλίας, επέστρεψε στην Ισπανία όπου ζει και προπονείται, αλλά έχει μπλεξίματα με τον νόμο. Ο λόγος; Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, φέρεται να μπήκε στη χώρα έχοντας πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θέμα που παίρνει διαστάσεις επειδή οι Αυστραλοί μπορούν να εισέρχονται σε ισπανικό έδαφος μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αυτό του Ντε Μινόρ, λοιπόν, φέρεται να είναι πλαστό και η αστυνομία της χώρας έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, με τον ίδιο να είναι σε δύσκολη θέση επικοινωνιακά αφού είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Τζόκοβιτς επειδή ο Σέρβος ήθελε να αγωνιστεί στο Australian Open αν και δεν είχε εμβολιαστεί.