Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπεσε θύμα έκπληξης από τη Μίντλεσμπρο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του FA Cup. Η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας (Championship) νίκησε με 8-7 στα πέναλτι (1-1 κ.δ. και παράταση) και πήρε την πρόκριση στους «16» του θεσμού μέσα στο «Ολντ Τράφορντ».

Το Κύπελλο Αγγλίας είχε εξελιχθεί σε θεσμό υψίστης σημασίας για τους «κόκκινους διαβόλους» στην αναζήτησή τους να κατακτήσουν κάποιο τρόπαιο στην τρέχουσα σεζόν και εκτιμούσαν πως σ’ αυτή τη διοργάνωση έχουν τις καλύτερες πιθανότητες. Μα η αστοχία τους ήταν και η… καταδίκη τους.

Οι παίκτες του Ραλφ Ράνγκνικ μπήκαν αποφασισμένοι να εδραιώσουν από νωρίς την κυριαρχία τους κόντρα στη Μίντλεσμπρο. Έτσι, γρήγορα άρχισαν να απειλούν, να δημιουργούν, αλλά και να χάνουν ευκαιρίες με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι ιδιαίτερα άστοχος. Μάλιστα, στο 20ό λεπτό της αναμέτρησης ο «CR7» αστόχησε σε πέναλτι. Γενικά, ο Πορτογάλος δεν ήταν στη μέρα του υπήρξαν στιγμές που τα έβαλε με τον εαυτό του.

Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, ο Τζέιντον Σάντσο έκανε τη διαφορά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πήρε την μπάλα από τα αριστερά και με διαγώνιο σούτ μέσα από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Οι οποίοι στην υπόλοιπη διάρκεια του πρώτου μέρους θα μπορούσαν να σκοράρουν σε τουλάχιστον άλλες τρεις περιπτώσεις.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα ήταν ίδια. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέχισε να δημιουργεί, αλλά και να χάνει ευκαιρίες. Από το… πουθενά, δε, η Μίντλεσμπρο ισοφάρισε στο 64′ με τον Ματ Κρουκς. Το γκολ του προκάλεσε αντιδράσεις καθώς στην έναρξη της φάσης έγινε χέρι.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» αύξησαν την πίεσή τους και είχαν δοκάρι με τον Μπρούνο Φερνάντες καθώς επεδίωκαν απεγνωσμένα το γκολ της νίκης. Αμύνθηκε ηρωικά η Μίντλεσμπρο και έστειλε το ματς στην παράταση όπου άντεξε και στα έξτρα 30 λεπτά στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, οι δύο ομάδες έφτασαν στο 7-7 χωρίς να χάσουν καμία εκτέλεση. Ο Λι Πέλτιερ έκανε το 8-7 για λογαριασμό της «Μπόρο» και ο κλήρος έπεσε στον 19χρονο Άντονι Ελάνγκα να κρατήσει την ομάδα του στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Ο νεαρός επιθετικός έστειλε την μπάλα άουτ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός του Κυπέλλου Αγγλίας.