Μπορεί το 2022 να μην άρχισε καλά για τη Ρεάλ Μαδρίτης που υπέστη ήττα – σοκ από τη Χετάφε, αλλά με την επιστροφή στην έδρα της επέστρεψε και στις νίκες, επικρατώντας της Βαλένθια με 4-1. Αποτέλεσμα που την έστειλε στο +8 από τη Σεβίλλη, η οποία είναι στη 2η θέση και έχει και δύο παιχνίδια λιγότερα, την ώρα που η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να καταλάβει πώς την έπαθε από τη Γρανάδα, κόντρα στην οποία έμεινε στο 1-1 δεχόμενη την ισοφάριση στο 89′.

Στη Μαδρίτη η Ρεάλ υποδέχθηκε τη Βαλένθια και άνοιξε το σκορ στο 43′ με το πέναλτι του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος πανηγύρισε το γκολ Νο300 με τη φανέλα της. Τα πράγματα, επομένως, ήταν πιο εύκολα ενόψει της επανάληψης για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, η οποία με τον Βινίσιους να προσφέρει θέαμα και να σκοράρει δύο φορές (52′, 61′) έφτασε στο 3-0, για να πετύχουν το γκολ της τιμής οι φιλοξενούμενοι με τον Γκουέδες στο 77′ και να διαμορφωθεί το τελικό 4-1 στο 88′ με το δεύτερο γκολ του Μπενζεμά.

Νωρίτερα, η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Γρανάδα και με τον Ντάνι Άλβες, στα 39 του, να δίνει την πρώτη του ασίστ σε αγώνα της La Liga μετά το 2016, άνοιξε το σκορ με τον Λουκ Ντε Γιονγκ στο 57′. Στο 79′, όμως, η ομάδα του Τσάβι έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολή τους Γκάβι και στο 89′ δέχθηκε την ισοφάριση από τον Πουέρτας και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία, η οποία την κρατάει εκτός 4άδας.