O Κώστας Αντετοκούνμπο παρα χώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Τζάμπολ», στο περιθώριο της παρουσίας του στην Ελλάδα για την αναμέτρηση της ομάδας του της Βιλερμπάν με τον Ολυμπιακό στο «ΣΕΦ» την περασμένη Παρασκευή για τη Euroleague. Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας μίλησε για την πλάκα που είναι και όνειρο: να κατακτήσει έναν τίτλο με την Εθνική Ελλάδας μαζί με τα αδέρφια του Γιάννη, Θανάση και Άλεξ. Η πρώτη ευκαιρία ίσως τους δοθεί στο επικείμενο Eurobasket που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο 24χρονος σέντερ στην αρχική στάθηκε στο διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού ανάμεσα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, καθώς και το πού του αρέσει ν’ αγωνίζεται. «Είναι τέλειο συναίσθημα που γύρισα πίσω, είδα τους φίλους μου και άκουσα ξανά ελληνικά. Ευχαριστώ τον κόσμο που με υποδέχεται έτσι και με δέχεται σαν παίκτη. Η ζωή και η καθημερινότητα εδώ στην Ευρώπη είναι τελείως διαφορετική από ότι στις ΗΠΑ. Όπως και μπασκετικά υπάρχει μεγάλη διαφορά, στον ρυθμό και στον τρόπο παιχνιδιού. Δεν πιστεύω, όμως, πως υπάρχει μεγάλη διαφορά που θα σε αλλάξει σαν παίκτη και σαν άνθρωπο. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα, να βελτιώνομαι σαν αθλητής και σαν άνθρωπος. Δεν έχω επιλέξει μια συγκεκριμένη θέση στο παρκέ, θα παίξω όπου μου ζητηθεί από τον προπονητή», ανέφερε.

Ακολούθως μίλησε για τη σχέση του με τα αδέλφια του, αλλά και για την παρουσία των Αντετοκούνμπο στην Εθνική ομάδα στο Eurobasket: «Η επικοινωνία με τα αδέλφια μου είναι μια χαρά, μιλάμε καθημερινά. Βέβαια δεν μπορώ να βλέπω τα παιχνίδια τους συνεχώς γιατί είναι τα ξημερώματα. Ο κόσμος θα δει αυτό που θέλει. Εγώ αυτό πιστεύω θα είμαστε εκεί όλοι. Το έχουμε συζητήσει πως θέλουμε να είμαστε και οι τέσσερις μαζί στην Εθνική και να κερδίσουμε έναν τίτλο».