Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε σοκάρει τον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 1-0 στην Τούμπα. Από τότε πέρασε καιρός και τα πράγματα γίνονταν όλο και καλύτερα για τους Ηπειρώτες, ενώ οι Θεσσαλονικείς τον τελευταίο μήνα ειδικά δεν ήταν καθόλου καλά. Όταν ήρθε η ώρα για τη δεύτερη αναμέτρησή τους, όμως, αυτά δεν φάνηκαν στον αγωνιστικό χώρο, όπου η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε μεγάλη νίκη με 4-0 και είναι μόνη, πλέον, στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ήταν στο 11′ και ήταν για τους φιλοξενούμενους με το διαγώνιο σουτ του Άκπομ που απέκτουσε ο Λοντίγκιν, για να συνεχιστεί το ματς με παιχνίδι κέντρου και χωρίς τις μεγάλες στιγμές. Οι γηπεδούχοι, όπως πάντα, ήταν καλά οργανωμένοι μεσοαμυντικά, οι φιλοξενούμενοι, επίσης όπως πάντα, δυσκολεύονταν δημιουργικά και έτσι τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Μέχρι που έφτασε το 28ο λεπτό…

Στον ΠΑΟΚ φώναξαν για πέναλτι επειδή η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιλιντσεάνου μετά την κεφαλιά του Άκπομ, ο διαιτητής πήγε στο VAR και αφού είδε ξανά τη φάση έδειξε την άσπρη βούλα, από όπου ο Κούρτιτς έκανε το 0-1 στο 31′. Εξέλιξη που φάνηκε να «ξυπνάει» τους γηπεδούχους, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά έκαναν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά.

Ο Πασχαλάκης, όμως, απέκρουσε το σουτ του Μορέιρα στο 34′, ο Σίντκλεϊ πρόλαβε να κάνει τάκλιν ακριβώς πριν εκτελέσει από κοντά ο Σνάιντερ, ο τελευταίος αστόχησε με πλασέ από πολύ καλή θέση στο 44′ και το ημίχρονο βγήκε τελικά με το σκορ στο 0-1.

Φάση από τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ

Η νίκη έγινε θρίαμβος

Όταν οι δύο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια για το β’ μέρος, ο ΠΑΣ απείλησε αμέσως, με την κεφαλιά του Κάργα στο 47′ που απέκρουσε δύσκολα ο Πασχαλάκης. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να επιτεθούν για να ισοφαρίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αλλά οι φιλοξενούμενοι έδωσαν αργό ρυθμό στο ματς και τελικά μέσα σε ένα 5λεπτο κλείδωσαν τους τρεις βαθμούς.

Στο 63′ ο Κούρτιτς με υπέροχο πλασέ εκτός περιοχής έγραψε το 0-2 και στο 68′ ο Αουγκούστο με δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 0-3! Ενδιάμεσα, στο 65′, οι Θεσσαλονικείς έχασαν λόγω τραυματισμού τον Κρέσπο αλλά αυτό, προφανώς, δεν ενδιέφερε κανέναν εκείνη τη στιγμή.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ, άλλωστε, ήταν η νίκη και το γεγονός ότι ήρθε και με μεγάλο σκορ, αφού στο 89′ ο Άκπομ με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-4, σίγουρα θα βοηθήσει ώστε να επανέλθει η ηρεμία γύρω από την ομάδα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του να ελπίζουν ότι από εδώ και πέρα θα πάνε καλύτερα τα πράγματα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ, Λιάσος (71′ Λώλης), Γκαρντάβσκι (71′ Σιόντης), Μορέιρα (59′ Μίνα), Μιλιντσεάνου (71′ Μπρένερ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Mιχάι, Κρέσπο (65′ Ίνγκασον), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (74′ Σβαμπ), Τσιγγάρας, Μουργκ (60′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ.