Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούσαν, αφού η βροχή ήταν ασταμάτητη, αλλά τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα όσο και ο Βόλος είναι δύο ομάδες που ξέρουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Γεγονός που έδειξαν και υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες, προσφέροντας ένταση και θέαμα στην αναμέτρησή τους, η οποία έληξε με νίκη των γηπεδούχων και με τους φιλοξενούμενους να αισθάνονται ότι άξιζαν κάτι καλύτερο. Στην 3η θέση παραμένουν οι Ηπειρώτες, δεν κατάφεραν να πλησιάσουν την 5άδα οι Θεσσαλοί.

Το παιχνίδι άρχισε με γκολ στο 1ο λεπτό, αφού οι φιλοξενούμενοι βγήκα μπροστά και ο Ορός έκανε το 0-1. Ήταν ένα σοκ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 6′ χρειάστηκαν τη διπλή επέμβαση του Λοντίγκιν, σε προσπάθειες των Φαν Βέερτ και Ροσέρο, για να μη δεχθούν και δεύτερο γκολ. Και αφού το απέφυγαν, αντέδρασαν.

Στο 12′ ο ΠΑΣ βγήκε μπροστά, κέρδισε κόρνερ και ο Κάρας με κεφαλιά βρήκε δίχτυα για το 1-1, βάζοντας τις βάσεις για να γίνει… ματσάρα, παρά το γεγονός ότι η βροχή ήταν ασταμάτητη. Και η αλήθεια είναι πως όντως οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό στη συνέχεια, αν και έλειψαν οι μεγάλες φάσεις.

Όχι και τα μεγάλα γκολ, όμως, αφού στο 40′ ο Νίνης με ανάποδο ψαλίδι πέτυχε το πρώτο του στη Super League μετά το 2012 και έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Βόλο (1-2), ο οποίος στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είχε και δοκάρι σε σουτ του Σοάρες.

Φάση από τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος

Ανατροπή και σταθερά στην 3η θέση

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν, δηλαδή, να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-3. Δεν το έκαναν, όμως, αφού στάθηκαν άτυχοι και στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση. Οι Γιαννιώτες πίεσαν από την αρχή και στο 57′ με κοντινή προσπάθεια του Περέα ισοφάρισαν σε 2-2.

Οι Θεσσαλοί διαματυρήθηκαν για χέρι αλλά το VAR δεν έδειξε κάτι τέτοιο, οπότε το γκολ μέτρησε κανονικά και από εκεί και πέρα όλα ήταν ανοιχτά. Οι δύο ομάδες ήθελαν το τρίτο γκολ, ήθελαν τη νίκη και η ένταση δεν έλειψε σε κάποιες φάσεις. Όπως, για παράδειγμα, στο 82′, όταν ο διαιτητής έδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ για πάτημα του Ροσέρο στον Πίρσμαν.

Πέναλτι που εκτελέστηκε, τελικά, στο 86′, με τον Εραμούσπε να ευστοχεί και να γράφει το 3-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού στο 99′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία από κοντά για την ισοφάριση.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (62′ Λώλης, 95′ Παντελάκης)), Σνάιντερ, Μέντες (87′ Λιάσος), Περέα.

Βόλος: Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Σοάρες, Ορός (77′ Ρινέρ), Ρεγκατέν, Νίνης (89′ Βοϊτκόφσκι), Μπαρτόλο, Ροσέρο (89′ Τερεζίου), Φαν Βέερτ.