Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας, ωστόσο, ο Κώστας Τσαρτσαρής διατηρεί την αισιοδοξία του αναφορικά με την κατάκτηση της πρώτης θέσης του δ’ ομίλου.

Ο διεθνής φόργουορντ των «πράσινων» μιλώντας αρχικά για την εντός έδρας ήττα από τους Λεβαντίνους, τόνισε: «Για όλα υπάρχει μια εξήγηση, συνεπώς θα υπάρχει και για την ήττα μας. Παρότι η Βαλένθια βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας ήρθε εδώ με κίνητρο, διάθεση και πάθος, στοιχεία που έλειπαν από εμάς. Και μοιραία ήρθε η ήττα.

Θα δούμε το βίντεο φάση φάση, θα δούμε τι λάθη κάναμε και θα τα διορθώσουμε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε καλή άμυνα, αλλά δέκα λεπτά άμυνας δεν είναι αρκετά για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Επιπλέον, δεν μπορείς να παίζεις μόνο άμυνα, πρέπει να βάζεις και την μπάλα στο καλάθι».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην επιθυμητή πρωτιά στον όμιλο: «Τίποτα δεν έχει κριθεί. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Σίγουρα το έργο μας δεν θα είναι εύκολο, θα πρέπει να κερδίσουμε μέσα σε δύσκολες έδρες, αλλά μπορούμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για αυτό».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ των πρωταθλητών Ελλάδος, Μάικ Μπατίστ, σημείωσε: «Πρέπει να μάθουμε από αυτή την ήττα. Γενικά πρέπει να βρίσκεις τρόπο να μαθαίνεις και από τις ήττες και από τις νίκες. Παίξαμε πολύ άσχημα σήμερα, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Βέβαια θα πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στην Βαλένθια.

Παρά τα άσχημα αποτελέσματα ήρθε εδώ με αυτοπεποίθηση, δεν σταμάτησε σε κανένα σημείο του αγώνα να τρέχει και δεν μας επέτρεψε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Μας έκανε πραγματικά να υποφέρουμε».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη συνέχεια του ομίλου: «Δεν απογοητευόμαστε… Τώρα πρέπει να γυρίσουμε στην σκληρή δουλειά, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στην συνέχεια. Εξακολουθούμε να έχουμε ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να την κατακτήσουμε».

Πηγή: gazzetta.gr