Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χάρισε μια παράσταση στο κοινό που βρέθηκε στο «Fiserv Forum» και χάρη στους 47 πόντους που σημείωσε, οι Μιλγουόκι Μπακς επέστρεψαν στις νίκες. Επικράτησαν με 109-102 των Λος Άντζελες Λέικερς και πλέον το ρεκόρ τους στην κανονική περίοδο του NBA είναι 7-8.

Τα «ελάφια» σιγά σιγά βρίσκουν τους εαυτούς τους. Με τον Κρις Μίντλετον και πάλι ενεργό καθώς και τους Τζρου Χόλιντεϊ και Μπόμπι Πόρτις να πατούν καλύτερα στο παρκέ μετά από τους τραυματισμούς τους, οι πρωταθλητές εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα των αντιπάλων τους και κυρίως την απουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση του «Greek Freak» μετά από τους 50 πόντους που έβαλε στο 6ο παιχνίδι των τελικών της περασμένης σεζόν. Οι Λέικερς δεν είχαν απάντηση για τον Έλληνα σούπερ σταρ που κυριάρχησε στην πολυαναμενόμενη μονομαχία του με τον Άνθονι Ντέιβις. Στην πρώτη περίοδο πέτυχε 17 από τους 47 πόντους του και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ό,τι ήθελε στην αντίπαλη άμυνα στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου κι εκεί ήταν που οι Μπακς άνοιξαν τη διαφορά πηγαίνοντας στο ημίχρονο στο +11 (64-53).

Οι Λέικερς αντέδρασαν στην 3η περίοδο και μάλιστα λίγο πριν το τέλος πήραν το προβάδισμα. Ωστόσο, οι Μπακς βρήκαν το σθένος και τις λύσεις και παρέμειναν μπροστά πηγαίνοντας στο 4ο και τελευταίο 12λεπτο (85-83). Η ακρίβεια του Κρις Μίντλετον από την περιφέρεια σε συνδυασμό με την παρουσία του Αντετοκούνμπο και στις δύο πλευρές του παρκέ έγειραν τη ζυγαριά υπέρ των Μπακς μια και καλή.

Τα «ελάφια» άφησαν πίσω τους τις ήττες από τους Μπόστον Σέλτικς και τους Ατλάντα Χοκς, ανέκτησαν ένα σημαντικό «γρανάζι» της… μηχανής τους και πλέον αισιοδοξούν πως τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα στη συνέχεια. Είχαν τόσες επιλογές που δεν έπαιξε ούτε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ούτε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης. Οι Μπακς επιστρέφουν στη δράση τα ξημερώματα του Σαββάτου (20/11, 03:00) για ματς κόντρα στους αδύναμους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Μια μέρα μετά (21/11, 03:00) παίζουν με τους Ορλάντο Μάτζικ, επίσης σε ματς που στα… χαρτιά μοιάζει βατό.