Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε δυνατά στο WTA Finals, στο τουρνουά τένις που διεξάγεται στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, όπου συμμετέχουν οι καλύτερες στης σεζόν. Επικράτησε με 2-0 σετ της Ίγκα Σβιόντεκ (6-2, 6-4). Μετά από την ολοκλήρωση του ματς αναφέρθηκε στο τί σημαίνει για την ίδια, αλλά και για την Ελλάδα, η πρώτη νίκη μιας αθλήτριας από τη χώρα στο θεσμό. Στις εξέδρες, δε, βρέθηκε και η μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου.

«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τη χώρα μου, για εμένα, για τη μητέρα μου που την έχω εδώ και για την οικογένειά μου. Το να συμμετέχω εδώ και να κερδίζω ένα τέτοιο ματς είναι κάτι σπουδαίο. Όπως το να βλέπει την κόρη της η μητέρα μου, που ήταν σπουδαία τενίστρια, και να νικά, είναι σπουδαίο για όλους μας» δήλωσε.

Έπειτα, στάθηκε στο συμβάν με την αντίπαλό της. Η Ίγκα Σβιόντεκ πριν το match point της Μαρίας Σάκκαρη δάκρυσε. Η Ελληνίδα τενίστρια, τόνισε: «Όλες είχαμε μια σπουδαία σεζόν. Καμία δεν ήρθε τυχαία εδώ. Καταλαβαίνω την Ιγκα πως νοιώθει. Όλες ήρθαμε να κερδίσουμε το τουρνουά. Πρέπει να σκεφτεί ότι είναι 20 ετών και θα βρει και πάλι το δρόμο της έχει όλο το μέλλον μπροστά της» υποστήριξε. Όσον αφορά στο δικό της παιχνίδι και στην απόδοσή της, πρόσθεσε: «Εκανα ανόητα λάθη κυρίως και λόγω του υψόμετρου κάτι που το περίμενα. Σέρβιρα καλά και προσπάθησα να είμαι καλή στο παιχνίδι μου στη βασική γραμμή».

Η Μαρία Σάκκαρη, τώρα, έχει μπροστά της ακόμη δύο ματς στη φάση των ομίλων με αντιπάλους την Αρίνα Σαμπαλένκα και την Πάουλα Μπαδόσα. Σε περίπτωση που πάρει την πρόκριση από το γκρουπ θα παίξει στα ημιτελικά που διεξάγονται στις 16 Νοεμβρίου. Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 17 Νοεμβρίου. Το χρηματικό έπαθλο της διοργάνωσης είναι πέντε εκατομμύρια δολάρια.