Με τον Ολυμπιακό να παίζει την Κυριακή, η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να κάνει σαββατόβραδο στην κορυφή και στο +2 από τους ερυθρόλευκους, αρκεί να νικούσε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης. Και οι περισσότεροι πίστεψαν πως αυτό θα γινόταν, από τη στιγμή που άνοιξε νωρίς το σκορ. Η συνέχεια, όμως, ήταν απρόσμενα δύσκολη για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι είδαν την «ελαφρά ταξιαρχία» να μετατρέπει το 0-1 σε 2-1, με συνέπεια το καλύτερο που μπόρεσαν να κάνουν να είναι η ισοφάριση σε 2-2. Έτσι, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη είναι ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό, αλλά την Κυριακή μπορεί να βρεθεί στο -3.

Η Ένωση μπήκε στον αγώνα πιέζοντας με στόχο το γρήγορο γκολ και τελικά το πέτυχε. Στο 13′ ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Γκαρσία με κεφαλιά έκανε το 0-1, δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα του να διαχειριστεί μετά τον αγώνα όπως ήθελε. Και αυτό που ήθελε, όπως φάνηκε, ήταν να βάλει δεύτερο γκολ και να αγκαλιάσει τη νίκη.

Ο Αραούχο, όμως, δεν βρήκε γεμάτα τη μπάλα στο 23′ και ενώ ήταν σε καλή θέση, ενώ στο 29′ βρέθηκε απέναντι από τον Κότσαρη μετά την κάθετη πάσα του Τσούμπερ αλλά και πάλι δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Γεγονός για το οποίο «τιμωρήθηκε» στο 41’…

Η σέντρα του Μαρτίνες είχε ως αποτέλεσμα το 1-1 από την κεφαλιά του Ιωαννίδη, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Τζαβέλλα, με τις δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ανατροπή ο Απόλλων, ισοφάριση η ΑΕΚ

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, δεν έκλεισε καλά για την ΑΕΚ και τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν στο δεύτερο… Στο 56′, για παράδειγμα, οι κιτρινόμαυροι στάθηκαν άτυχοι αφού η μπάλα πήγε στο δοκάρι από την κεφαλιά του Σιμόες μετά το κόρνερ του Μάνταλου και έξι λεπτά μετά βρέθηκαν και πίσω στο σκορ.

Στο 62′ ο Απόλλων έφυγε στην κόντρα, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Τσιλούλη και στην επαναφορά ο Παμλίδης με κεφαλιά έκανε το 2-1! Ο Απόλλων είχε, πλέον, το προβάδισμα και η Ένωση ήταν με την πλάτη στον τοίχο, με τον Αργύρη Γιανίκη να αντιδρά βγάζοντας τον Λε Ταλέκ για να βάλει τον Ανσαριφάρντ.

Η ΑΕΚ μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή των γηπεδούχων αφού πίεζε για να ανατρέψει την κατάσταση και στο 80′ κατάφερε να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Αραούχο (2-2) μετά τη σέντρα του Άμραμπατ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα.

Ο δικέφαλος αετός είχε 10 λεπτά συν τις καθυστερήσεις στη διάθεσή του για να σκοράρει ξανά, να πάρει τη νίκη και να πάει -με παιχνίδι περισσότερο- στο +2 από τον Ολυμπιακό, αλλά όσο κι αν πίεσε δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά και την Κυριακή μπορεί να βρεθεί στο -3 από την κορυφή.

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες (31′ Ντεντάκης), Άλβες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Τσιλούλης, Μαρτίνες (81′ Ματέι), Παμλίδης (89′ Παπαγεωργίου), Ιωαννίδης (89′ Φαν Λα Πάρα).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (84′ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί (72′ Χατζησαφί), Σιμόες (84′ Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ (65′ Ανσαριφάρντ), Μάνταλος, Γκαρσία 972′ Άμπραμπατ), Τσούμπερ, Αραούχο.