Το θέμα του εμβολιασμού για τον κορονοϊό παραμένει ανοιχτό και απασχολεί τον αθλητισμό στο σύνολό του, αφού σε κάθε άθλημα, σε κάθε χώρα και σε κάθε πρωτάθλημα υπάρχουν αθλητές που αρνούνται να το κάνουν. Όπως συμβαίνει δηλαδή και στην Premier League, η οποία αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία σχετικά με το πόσοι παίκτες έχουν εμβολιαστεί, πόσοι έλαβαν την 1η δόση και πόσοι δεν έχουν κάνει τίποτα ακόμη.

Πριν δύο μέρες ο αγγλικός Τύπος εστίασε στο συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας ότι το πρωτάθλημα της χώρας τους είναι αυτό με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων παγκοσμίως. Σύμφωνα, λοιπόν, με εκείνα τα δημοσιεύματα, οι 13 από τις 20 ομάδες της Premier League έχουν ποσοστό εμβολιασμού κάτω από 50%, ενώ οι ομάδες με τα υψηλότερα ποσοστά είναι οι Γουλβς, Μπρέντφορντ και Λιντς.

Τώρα ήταν η σειρά της Λίγκας να πάρει θέση για το θέμα και το έκανε με αριθμούς. Δημοσιοποιώντας, δηλαδή, όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Αυτό που προκύπτει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Premier League, είναι ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι παίκτες του πρωταθλήματος φτάνουν το 68%, αυτοί που έχουν λάβει μόνο την 1η δόση είναι 81%, ενώ το 19% των παικτών δεν έχουν λάβει ακόμη ούτε καν την 1η δόση.

Εμβόλιο

«Να ενθαρρύνουμε τους παίκτες να εμβολιαστούν»

Τα στοιχεία προκαλούν ανησυχία στους ανθρώπους του αγγλικού πρωταθλήματος αφού το 19% θεωρείται υψηλό ποσοστό και γι’ αυτό θα γίνει προσπάθεια ώστε να πειστούν να κάνουν και αυτοί το εμβόλιο του κορονοϊού.

«Οι δείκτες εμβολιασμού συλλέγονται σε εβδομαδιαία βάση και η Λίγκα συνεχίζει να συνεργάζεται με τους συλλόγους για να ενθαρρύνει τους παίκτες και τα τεχνικά επιτελεία να εμβολιαστούν», αναφερόταν μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.