Σε ένα παιχνίδι που επιβεβαίωσε ότι τίποτα δεν είναι πάνω από τη ζωή, η Φινλανδία έκανε την έκπληξη και νίκησε τη σοκαρισμένη Δανία.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν στο 7′ με το σουτ του Βιντ που απέκρουσε ο Χραντέτσκι και στο 15′ με την κεφαλιά του Χόιμπιεργκ που -επίσης- απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Φινλανδών. Οι τελικές προσπάθειες ήταν 9-0 στο ημίωρο και αυτό δίνει την εικόνα του πάιχνιδιού, με τους Δανούς να επιτίθενται και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται. Μέχρι που ήρθε η φάση του 43ου λεπτού με την κατάρρευση του Έρικσεν, για να σοκάρει τους πάντες

Ο αγώνας, φυσικά, διακόπηκε άμεσα αλλά ο κόσμος παρέμεινε στις εξέδρες και τελικά, αφού πρώτα ήρθαν τα ευχάριστα νέα από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο άσος της Δανίας, το παιχνίδι άρχισε ξανά από το σημείο που είχε διακοπεί. Και ξανάρχισε με τη Δανία να προσπαθεί να πιέσει και τη Φινλανδία, τελικά, να εκπλήσσει τους πάντες κάνοντας το 0-1 στο 60′ με κεφαλιά του Πογιάνπαλο.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, αναδιοργανώθηκαν, πίεσαν για την ισοφάριση και πίστεψαν ότι τα κατάφεραν στο 73′, όταν ο Αραγιούρι ανέτρεψε τον Πόουλσεν και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Χόιμπιεργκ, όμως, εκτέλεσε πολύ άσχημα και ο Χραντέτσκι μπλόκαρε, κρατώντας το 0-1!

Δανία: Σμάιχελ, Βας (76′ Στρίγκερ), Κίερ (63′ Βέστεργκααρντ), Κρίστενσεν, Μάλε, Ντιλέινι (76′ Κορνέλιους), Χόιμπιεργκ, Έρικσεν (43′ Γένσεν), Πόουλσεν, Βιντ (63′ Σκοβ Όλσεν), Μπρέθγουεϊτ.

Φινλανδία: Χραντέτσκι, Ραϊτάλα (90′ Βάισανεν), Αραγιούρι, Ο’ Σόνεσι, Ούρονονεν, Λουντ, Καμαρά, Σπαρβ (77′ Σούλερ), Τόιβιο, Πογιάνπαλο (84′ Φορς), Πούκι (77′ Κάουκο).