Επεισοδιακή ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που όρισε το Πρωτοδικείο για την ΕΟΚ, διότι λόγω ισοψηφίας δεν κατέστη δυνατό να συγκροτηθεί σε σώμα και να βρεθεί λύση ούτε για το θέμα του προσωρινού προέδρου.

Η πλευρά του Παναγιώτη Φασούλα πρότεινε για πρόεδρο τον άλλοτε συμπαίκτη και κουμπάρο του, Φάνη Χριστοδούλου (τον οποίο είχε προτείνει στο Πρωτοδικείο πριν μια εβδομάδα ο Βαγγέλης Λιόλιος). Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να συγκεντρώσει 8 ψήφους, όσες και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ενώ υπήρχαν και αρκετά «λευκά», όπως του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, καθώς και του προέδρου της ΕΣΚΑ, Γιάννη Αλεξόπουλου .

Ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης, που μπήκε στο ΔΣ ως επιλαχών μετά την αιφνίδια παραίτηση του Νίκου Φιλίππου αναζητείται, καθώς η δική του ψήφος φαίνεται πως θα κρίνει το αποτέλεσμα. Όπως σημειώνει ο Σπορ FM, εάν δεν δεχτεί να μπει στο ΔΣ και να ψηφίσει, τη θέση του θα πάρει ο Δημήτρης Ρόζης, που πρόσκειται στον απερχόμενο πρόεδρο.

Τυπικά η τηλεδιάσκεψη έχει διακοπεί και θα συνεχιστεί την Τρίτη, ωστόσο από την πλευρά Φασούλα και Λιόλιου είναι προφανές πως υπάρχει άτυπη συμμαχία με σκοπό να μην επανεκλεγεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, καθώς οι δύο υποψήφιοι επιδιώκουν να γίνουν εκλογές το συντομότερο.

Παραίτηση Φιλίππου πριν το ΔΣ

Πριν από όλα αυτά, την παραίτησή του από την προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ υπέβαλλε ο Νίκος Φιλίππου. Λίγες ώρες πριν το Διοικητικό Συμβούλιο της προσωρινής διοίκησης και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας ενημέρωσε για την πρόθεσή του.

Ο Φιλίππου έχει έμμισθη θέση, ως εργαζόμενος, επί σειρά ετών στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, είναι κουμπάρος με τον υποψήφιο για την προεδρία της ΕΟΚ, Παναγιώτη Φασούλα, ενώ για την προσωρινή διοίκηση προτάθηκε από τον υποψήφιο για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.