Σκοράροντας τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο, η Λαμία πέρασε αεράτα από το Αγρίνιο κόντρα στον τραγικό Παναιτωλικό, ο οποίος θα δώσει μάχη ως το τέλος για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Τη σημαντικότερη νίκη της σεζόν πανηγυρίζει η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, αφού με την έναρξη των play out πήγε στο +7 από την τελευταία θέση και στο +6 από την προτελευταία, ενώ αυτή του Τραϊανού Δέλλα παραμένει μόλις στο +1 από τον πάτο της βαθμολογίας και ζει με το άγχος…

Το ματς στο Αγρίνιο ήταν μοιρασμένο στο πρώτο 20λεπτο, αλλά μέσα σε τρία λεπτά όλα άλλαξαν: Στο 24′ ο Βασιλακάκης με κεφαλιά έκανε το 0-1 και το 27′ ο Ντέλετιτς με δυνατό σουτ έγραψε το 0-2, βάζοντας βάσεις νίκης για τη Λαμία και… κόβοντας τα πόδια του Παναιτωλικού. Και για να γίνουν ακόμη καλύτερα τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους και χειρότερα για τους γηπεδούχους, ήρθε στο 43′ και το 0-3 από τον Ρόμανιτς στην αντεπίθεση.

Τα πάντα, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, είχαν ήδη κριθεί, αφού αυτός ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να αντιστρέψει την κατάσταση, ό,τι κι αν έκανε με τις αλλαγές του ο Δέλλας. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πλάνο, δεν είχαν ψυχολογία, δεν είχαν γενικά καμία ελπίδα απέναντι στη Λαμία, η οποία ήλεγξε την κατάσταση, διαχειρίστηκε όπως έπρεπε το παιχνίδι και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στη Super League 1.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Περέιρα (65′ Ταχάρ), Μεντίνα (46′ Βέργος), Τσότσαλιτς, Σκαρντοβέλι, Εντινγκά, Ντάλσιο (46′ Γιάκολις), Ντίας, Μάζουρεκ (46′ Τσιγγάρας), Αριγίμπι, Καρέλης (70′ Αζάντι).

Λαμία: Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς (78′ Τζέιμς), Ντέλετιτς (88′ Σαραμαντάς), Καραμάνος, Βασιλακάκης (68′ Μπιάρνασον).

Νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 επί του Ατρόμητου

Στο άλλο ματς που γινόταν την ίδια ώρα, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος πρόσφεραν πολύ ωραίο θέαμα, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 1-0. Οι ομάδες έπαιζαν ανοιχτά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 19′ με τον Παμλίδη, να σκοράρουν στο 32′ με κοντινή προσπάθεια του Εραμούσπε και να χάνουν πέναλτι (απέκρουσε ο Μανδάς) σε εκτέλεση του Παμλίδη.

Ευκαιρίες είχαν και οι Περιστεριώτες, οι οποίοι είχαν επίσης δοκάρι, σε κεφαλιά του Μανούσου στο 61′, αλλά γκολ δεν κατάφεραν να βάλουν και μοιραία έφυγαν ηττημένοι από την Ήπειρο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Κάστρο, Καρτάλης, Παμλίδης (75′ Μπρένερ), Ελευθεριάδης (65′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Μιλιντσεάνου (88′ Παντελάκης).

Ατρόμητος: Μανδάς, Γκάλο (71′ Αγκάγιεφ), Γκαλβάο, Γούτας, Μαυρομμάτης, Χαρίσης, Κιβρακίδης, Σάλομον (71′ Ούμπιδες), Ενσικουλού (79′ Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος (79′ Εντομβόνγι), Μάτιτς (52′ Μουνίθ).