Μετά τη νίκη στην Ισπανία, η Ντόρτμουντ ήρθε ισόπαλη με τη Σεβίλλη εντός έδρας, με τον Χάαλαντ να πετυχαίνει και τα δύο γκολ.

Οι Ισπανοί ήταν υποχρεωμένοι, μετά την ήττα με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι, να νικήσουν και αυτό μετέτρεψε σε… μονόδρομο το να μπουν στο παιχνίδι για να επιτεθούν. Το έκαναν από νωρίς, έφτιαξαν ευκαιρίες, δεν αξιοποίησαν καμία όμως και στη συνέχεια… αποκλείστηκαν.

Στο 35′ ο Χάαλαντ εκτέλεσε αμέσως, μετά την πάσα του Ρόις, κάνοντας το 1-0 για τη Μπορούσια, η οποία με το ξεκίνημα του β’ μέρους και συγκεκριμένα στο 48′ πέτυχε και δεύτερο γκολ, ξανά με τον απίστευτο Νορβηγό. Γκολ που ακυρώθηκε μέσω VAR, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ -με τη δεύτερη προσπάθεια, αφού αρχικά απεκρουσε ο Μπόνο αλλά δόθηκε επανάληψη- ο Χάαλαντ, για το 2-0.

Με τον ίδιο τρόπο, με πέναλτι δηλαδή, σκόραρε και η Σεβίλλη στο 68′ με τον Εν-Νεσίρι, ο οποίος μείωσε σε 2-1 και στο 95′ βρήκε ξανά δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2, αλλά οι Ισπανοί δεν είχαν άλλο χρόνο για να κυνηγήσουν το τρίτο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Στους προημιτελικούς του Champions League, επομένως, η Ντόρτμουντ, χάρη στον Χάαλαντ που σκοράρει… απλά και μόνο επειδή μπαίνει στο γήπεδο.

Ντόρτμουντ: Χιτς, Μόρει, Τσαν, Χούμελς, Σουλτς, Νταχούντ, Ντιλέινι, Μπέλινγκχαμ, Αζάρ (66′ Πάσλακ), Χάαλαντ, Ρόις.

Σεβίλλη: Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια, Χορδάν (60′ Γκόμες), Φερνάντο (86′ Ράκιτιτς), Όσκαρ Ροντρίγκεθ (78′ Τόρες), Οκάμπος (60′ Ντε Γιονγκ), Εν-Νεσίρι, Σούσο (86′ Μουνίρ).