Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το αδιανόητο κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος δεν είχε παρά να παραδεχθεί τον αντίπαλό του.

Ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ και εκεί όλοι πίστεψαν ότι ο προημιτελικός του Australian Open έλαβε τέλος, αλλά δεν ήταν έτσι, αφού με μια επική ανατροπή ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-2!

Αποτέλεσμα που σόκαρε τους πάντες, με τον Ναδάλ να καλείται να το εξηγήσει στις δηλώσεις του.

«Έφταιξαν κάποιες λεπτομέρειες. Έχασα μερικές ευκαιρίες στο τάι μπρέικ που δεν έπρεπε να τις χάσω, αν ήθελα να νικήσω. Ο Τσιτσιπάς έπαιξε εξαιρετικά από το 3ο σετ και μετά. Έχασα την ευκαιρία να βρεθώ ξανά στα ημιτελικά. Μπράβο του, ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία. Στο 4ο και το 5ο σετ έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο και έκανα κάποια κρίσιμα λάθη. Πρέπει να πάω στην προπόνηση και να βελτιωθώ. Ήμουν κοντά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό», είπε αρχικά ο Ισπανός, ο οποίος ρωτήθηκε αν τελικά υπάρχει γι’ αυτόν κάποια… κατάρα στην Αυστραλία.

«Όχι, όχι, όχι. Κάποιες φορές τα πράγματα πάνε καλά, άλλες όχι. Δυστυχώς για εμένα, εδώ είχα περισσότερους τραυματισμούς, σε σχέση με άλλα μέρη. Όμως, σήμερα δεν νιώθω άτυχος. Έχασα από έναν εκ των κορυφαίων παικτών», ήταν η απάντησή του και κατέληξε: «Σωματικά δεν νιώθω ούτε φανταστικά, ούτε άσχημα. Έκανα λάθη στο τάι μπρέικ που δεν θα έπρεπε να έχω κάνει».