Την πεποίθησή του ότι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θα ζούσε αν δεν είχαν παρθεί πολύ κακές ιατρικές αποφάσεις, εξέφρασε ο επί 30 χρόνια γιατρός του.

Ο Αλφρέδο Κάε ήξερε τον οργανισμό του Αργεντίνου θρύλου του ποδοσφαίρου καλύτερα από όλους, αφού επί τρεις δεκαετίες ήταν γιατρός του. Και ως τέτοιος, μίλησε για τον θάνατό του, με βάση όσα γνωρίζει ο ίδιος και όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα.

«Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχε σωθεί. Δεν έχω αμφιβολία ότι όλες οι ιατρικές αποφάσεις που λήφθηκαν ήταν κακές, πολύ κακές. Αυτοί οι άνθρωποι έδιναν την εντύπωση ότι δεν είναι γιατροί. Θα μπορούσαν να έχουν διαχειριστεί τα πάντα, η μεγαλοκαρδία θα μπορούσε να θεραπευτεί, η αυξημένη καρδιακή πίεση μπορούσε να θεραπευτεί, το ψυχιατρικό κομμάτι του Ντιέγκο μπορούσε να θεραπευτεί, τα πάντα», τόνισε ο Αλφρέδο Κάε και πρόσθεσε.

«Ένας ψυχολόγος μου είπε για τα φάρμακα που πήρε ο Ντιέγκο κατά τη διάρκεια της τελευταίας του νοσηλείας. Όταν βρήκα τη λίστα με τα φάρμακα επέλεξα με λεπτομέρεια ποια έπρεπε να του χορηγηθούν, αλλά δεν εισακούστηκα».